12.4 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

FK Borac istupa iz Druge lige FBiH?!

Odluka delegata utakmice da, zbog neizmirenih finansijskih obaveza na ime izrečenih kazni od strane Disciplinskog sudije zbog propusta u organizaciji utakmica, ne dozvoli odigravanje utakmice izmedju FK “Borac” i “Mladosti” iz Župče u okviru 16. kola Druge lige “Centar” FBiH, nakon čega je ona registrirana sa 3:0 u koristi gostiju, bila je kap koja je u “Borcu” prelila čašu.

Nakon zahtjeva navijača da se, zbog ovoga istupi iz Lige, održana je vanredna Skupština kluba na kojoj je zaključeno da se Apelacionoj komisiji NS FBiH uputi žalba na odluku komesara za takmičenje i Disciplinskog sudije Druge lige “Centar”, vezano uz neodigravanje navedene utakmice i registraciju rezultata. FK “Borac“ će, rečeno je, tražiti svoja prava u institucijama N/FS FBiH, a ako bude potrebno i sudskim putem.

Zatražena je i ostavka predsjednika NS ZDK jer, zaključeno je, nije stao u zaštitu klubova Druge lige “Centar” iz ZDK koji su bili diskriminirani u odnosu na klubove iz drugih kantona kada je riječ o izricanju i izvršavanju disciplinskih i drugih mjera.

Iz “Borca” ističu kako su još 22. septembra prošle godine uz njih i klubovi NK “Natron”, NK “Usora”, NK “Pobjeda”, NK “Žepče” , NK “Rudar” Breza, NK “Krivaja”, uz usmenu saglasnost još nekoliko klubova zatražili sastanak s Komesarom lige s ciljem rješavanja nagomilanih problema, ali da do sastanka niakda nije došlo.

– Smatramo da je došlo do tog sastanka, da bi mnogo toga bilo riješeno. Ovako, uz diskriminaciju našeg i još nekih kluba iz ZDK, više boli ignormantski i potcjenjivački odnos nadležnih N/F SFBiH, ali i NS ZDK što je nedopustivo – kaže Senad Subašić, predsjednik UO FK “Borac” iz Jelaha.

Skupština kluba je ovlastila UO “Borca” da, ukoliko organi Druge lige FBiH i Apelaciona komisija N/F Saveza FBiH ne uvaže njihovu žalbu, uz ostale mjere mogu dinijeti i odluku o istupanju FK “Borac” iz Druge lige “Centar” FBiH.az

Dnevni Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti