19.4 C
Tešanj
Petak, 1 Decembra, 2023

FK Borac pobjednik 19. Memorijalnog turnira Sakib Subašić Manga

Završen je 19. Memorijalni turnir Sakib Subašić Manga koji je organizovao fudbalski klub Borac i Mjesna zajednica Jelah.
Drugog dana turnira u utakmici za treće mjesto snage su odmjerili ekipe NK Bratstvo iz Gračanice i novi prvoligaš NK Bosna iz Visokog.
Gračanlije su u ovoj utakmici pokazali da su dosta kvalitetnija ekipa od Visočana i nanijeli im poraz od 3:1.
U finalnoj utakmici najveće iznenađenje ovog turnira, domaća ekipa FK Borac je u odličnoj utakmici pobjedio odličnu ekipu NK Budućnost iz Banovića.
Konačan rezultat je glasio 1:0 za Jelašane a jedini pogodak je postigao najbolji strijelac turnira Subašić Nedim. Pobjedi Borca je uveliko doprinjeo i golman Mulabdić Nermin koji je čak četiri puta nevjerovatno intervenisao i spriječio napadače Budućnosti da postignu pogodak.
Te dobre odbrane su uticale na organizacioni odbor da Mulabdića proglase za najboljeg golmana turnira.
Epitet najboljeg igrača ponio je igrač Budućnosti Zulić Adnan.
FK Borac i MZ Jelah se zahvaljuju svim učesnicima ovog za Jelah najvažnijeg turnira i čestitaju najboljim pojedincima, a posebno mladoj seniorskoj ekipi na osvajanju prvog mjesta.
Ne možemo a da ne napomenemo da je Borac danas igrao bez kapitena Hadžana koji je stub odbrane i koji je zbog privatnih obaveza danas bio odsutan, dok su Žižo, Škiljo i Buljubašić zbog povrede propustili oba dana turnira.
Zbog svih ovih odsustva šef stručnog štaba Senad Subašić je sastavio ekipu iz omladinskog pogona, tako da je prosjek starosti ekipe sa Šibova bio 19 godina, ali su oni pokazali da je najveća snaga Borca upravo u mladosti i da FK Borac sa razlogom važi kao klub sa najkvalitetnijom omladinskom školom na ovim prostorima.
Treba napomenuti da je ekipa Borca prije nekoliko dana osvojila još jedan turnir , bili su pobjednici turnira u Doboj Istoku, i sigurno je da će ova mlada ekipa biti tvrd orah za sve ekipe u Drugoj ligi FBiH grupa Centar,
Konačni poredak ekipa:
1. FK Borac Jelah
2. NK Budućnost Banovići
3. NK Bratstvo Gračanica
4. NK Bosna Visoko
Najbolji pojedinci turnira:
Najbolji strijelac turnira – Nedim Subašić – FK Borac
Najbolji golman turnira – Nermin Mulabdic – FK Borac
Najbolji igrač turnira – Zulić Adnan – NK Budućnost

Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti