16.8 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Foto: Tešanj na spektakularan način ispratio svoju legendu

Večeras je u SRC Tešanj upriličena nezaboravna manifestacija u čast oproštaja od aktivnog igranja rukometa, maestralnog Avdije Adžamije. U prepunoj dvorani, ispunjenog do posljednjeg mjesta, snage su odmjerili domaćini RK “Bosna – TS” i juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tešanj se još jednom pokazao kao sjajan domaćin i na jedinstven način ugostio mlade Zmajeve. Rezultat je definitivno bio u drugom planu, iako su bez sumnje juniori pokazali kvalitetu kakva se od njih i očekuje pred kvalifikacije za nastupajuće Evropsko prvenstvo 2016. godine. Na poluvremenu rezultat je glasio 16:20 u korist reprezentativaca, a krajni 26:39. Selektor Mrkonja Jasmin i trener Perić Dositelj su imali samo riječi hvale, kako za organizaciju utakmice, tako i za kvalitet igre koji je prikazan. Kod domaćina Handžić Anel je postigao 6 golova, Omahić Enver 5, dok su kod gostiju zavidnu formu pokazali Jarak Kristijan koji je postigao 8, te Sivić Adnan 5 golova. Kod obe ekipe golmani su bili na vrhuncu zadatka, pa je golman domaćina Sinanović Armin upisao 12 odbrana, koliko je imao i golman mlade reprezentacije Bojić Nebojša, a Hušić Jasmin je sakupio 6.

Publika je zaista vidjela sjajnu rukometnu predstavu, a najemotivniji trenutak utakmice bila je 6. minuta, kada se nakon 30 godina aktivnog igranja oprostio Adžamija Avdija. Čovjek koji je 1995. godine nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, pored “Bosne – TS” nastupao i za RK “Maglaj”, koji ga ovom prilikom nije zaboravio, te mu uručio prigodne poklone. Također, zahvaljujemo se i selektoru rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Marković Draganu, što je svojim prisustvom uveličao ovu manifestaciju. Nakon ove utakmice, Avdija Adžamija preuzima kormilo popularnih Srednjoškolaca, koji je na klupi zamijenio trenera Ljubomira Filipovića, koji je angažman nastavio u RK “Lokomotiva” Brčko, a pomagati će mu još jedno tešanjsko veliko ime, Ajanović Abdulah. Načelnik Općine Tešanj, koja je bila i generalni sponzor, Huskić Suad izveo je početni udarac na utakmici.

Sudijski par Ivana i Tijana Martinović, na čelu sa delegatom Širić Ivanom, su odradili sjajan posao. Iako je bilo najavljivano da će u sklopu priprema mlade reprezentacije u Tešnju gostovati jedna od susjednih zemalja, ipak zbog opravdanih razloga međunarodna utakmica se neće odigrati, ali će utorak sa početkom u 18:00 sati, revijalnu utakmicu u SRC Tešanj odigrati juniorska reprezentacija “Bosne i Hercegovine” i RK “Teslić” Teslić, pa i ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje rukometa, građane Općine Tešanj, kao i susjednih gradova, simpatizete reprezentacije da svojim prisustvom uveličaju događaj, a sve u sklopu manifestacije oproštaja Avdije Adžamije. Sve u svemu, noć za pamćenje u Tešnu, a najveća zahvala pripada Vama, NAJBOLJOJ PUBLICI NA SVIJETU !!!

[fbphotos id=1533844103547756 size=medium]

Povezane vijesti

Najnovije vijesti