20.8 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

FOTO: U Mrkotiću održan ribolovni KUP Federacije BiH u sportskom ribolovu, disciplina “ulov ribe udicom na plovak”


“Dana 05.07.2015 godine u prelijepom ambijentu jezera “Mrkotić” u mjestu Mrkotić, općina Tešanj održan je ribolovni KUP Federacije BiH u sportskom ribolovu, disciplina “ulov ribe udicom na plovak” u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH.

Domaćin takmičenja je Udruženje sportskih ribolovaca “BLINKER” Kalošević-Tešanj čiji članovi su pripremili i postavili takmičarsku stazu na na ribolovnom reviru “Jezero Mrkotić”.

Takmičenje je bilo ekipnog karaktera za kategorije Seniori/ke.

Takmičenju je pristupilo petnaest ekipa koje su stigle iz raznih općina Federacije BiH.

Takmičenje je otvorio predsjednik SRS FBiH gosp. OSMAN Hodžić, dok se prisutnim takmičarima i gostima obratio načelnik Općine Tešanj gosp. SUAD Huskić koji je na prigodan način svim takmičarima zaželio dobre takmičarske rezultate, te da se ugodno osjećaju na teritoriji jedne o najuspješnijih općina u BiH na ekonomskom planu, ekološkoj odgovornosti, iskazanom gostoprimstvu i drugim epitetima koje krase općinu Tešanj i njenje stanovnike.

Takmičenje je trajalo šest sati ( priprema i takmičenje ) u tri sektora, nakon čega je vrhovni sudija gosp. ZIJAD Sinanović iz Zenice, uz svoje pomoćnike izvršio vaganje postignutih ulova i sumiranje rezultata.

Proglašenje pobjednika izvršeno je u Motelu “MRAČAJ” gdje su prisutni gosti i takmičari uživali u kulinarskim vještinama i gostoljubljivosti radnog osoblja u motelu “Mračaj”.

Ostvareni plasman:

1. SRD “BOSNA” Žepče
2. SRD “VISOKO” Visoko
3. SRD “RUDAR-KREKA” Tuzla

Najbolje ekipe nagrađene su peharima, medaljama i dipomama.

Da bi obračun postignutih rezultata bio jednostavan, brz i učinkovit pobrinuo se gosp. BANE Nastić iz Doboja, koji je izradio elektronski program za obračun rezultata pod nazivom “RIBA”.
Navedeni program je dosptupan besplatno svim zainteresovanim licima koja imaju potrebu za korištenjem istog.

Sekretar navedenog takmičenja gosp. SEAD Nesimi je na ovom takmičenju iskoristio navedeni program i izvršio veoma brz i efikasan obračun postignutih rezultata.

Medijski sponzor navedenog takmičenja bila je TV SMART iz Tešnja koja je na licu mjesta snimila prilog za sportsku emisiju “SPORTAL” koju uređuje i vodi jedan od najuspješnijih sportskih novinara našeg kraja gosp. HALID Fejzić, a sam prilog će biti emitovan u utorak ( 14.07.2015 godine ) u 20,00 sati.

Fotografije u ovom albumu nastale su zahvaljujući združenom radu Kurdić Amir i Dženan Saltagić.

Domaćin takmičenja USR “Blinker” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos da se ovo prestižno takmičenje održi u najboljem mogućem redu.

Do slijedećih ribolovnih susreta želimo Vam mirnu vodu uz sportski pozdrav Bistro!”

From Ribolovni KUP Federacije BiH, posted by UDRUŽENJE SPORTSKIH RIBOLOVACA BLINKER KALOŠEVIĆ on 7/05/2015 (199 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Povezane vijesti

Najnovije vijesti