16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

FOTO: U Tešnju održana “Žogarija”

Jucer je u sportskoj dvorani u Tešnju održana Žogarija. Tešanj je time postao jedan od četiri grada u kojima je upriličena zabava takmičarskog karaktera gdje su učešće uzeli učenici iz više osnovnih škola. Sudjelovale su osnovne škole 1. Mart, Huso Hodžić, Kulin Ban i Gazi Ferhad-Begova škola. Sve vrijeme je vladala odlična atmosfera.

Takmičenje je popratila FACE TV.
Najboljima su se pokazali učenici Osnovne škole Gazi Ferhad-Beg iz Jablanice koji su u finalu pobjedili vršnjake iz Osnovne Škole 1. Mart Jelah.

Danas se Žogarija održava u 9 zemalja: Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Zaključna i finalna priredba “Festival veselja – Žogarija” bit će održana u Klagenfurtu (Austrija) na kojem će nastupiti pobjednici na nivou država.

Sadržaj i svrha Žogarija su razvijanje i podsticanje strpljivosti, fair play-a u igrama s loptom, nastupi navijačkih grupa, druženje i zabava u pjevačkim i plesnim nastupima, stvaranje u kreativnim radionicama, svijest o značaju zdrave ishrane i ekološko osvješćivanje.

[fbphotos id=1415971885334979 size=medium]

Povezane vijesti

Najnovije vijesti