14.2 C
Tešanj
Četvrtak, 23 Maja, 2024

Golfom izletio pred hladnjaču, dvoje povrijeđenih

Na raskrsnici na magistralnog puta M-17 Doboj – Sarajevo i puta M-4 Doboj – Teslić, na lokalitetu Karuše, u blizini kompleksa benzinskih pumpi HIFA, danas se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Krećući se putem M-4 prema Doboju, golf A3 karavan (T93-O-044) se i pored znaka STOP, uključio na magistralni put M-17 prema Doboju, oduzevši pravo prvenstva nadolazećem kamionu hladnjači, poljskih registracija nakon čega je došlo do direktnog sudara.

Karuse-3-Na-oba-vozila-nastala-i-materijalna-šteta.jpg - Dvoje povrijeđenih u udesu na raskrsnici M-17 i M-4: Golfom izletio pred hladnjaču

U ovom sudaru povrijeđeni su vozač golfa M. H. (1962) i suvozačica T. H. (1967) oboje iz Tuzle. Oni su sanitetskim vozilom prevezeni u JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug, a potom, nakon što im je ukazana prva pomoć, u Opštu bolnicu Tešanj na dalje zbrinjavanje.

Karuse-4-Prva-medicinska-pomoć-povređenima-pružena-u-JZU-POliklinika-sa-dnevnom-bolnicom-Doboj-Jug.jpg - Dvoje povrijeđenih u udesu na raskrsnici M-17 i M-4: Golfom izletio pred hladnjaču  

Prema riječima dežurnih ljekara Poliklinike dr. Eldina Hozića i dr. Adina Begića, povrijeđeni su ugruhani, pretrpjeli strah i povrede, ali su van životne opasnosti. Vozač golfa je zadobio posjekotinu na glavi, dok se suvozačica žalila na bolove u predjelu rebara.

Karuse-5-Povređeni-prebačeni-u-Opštu-bolnicu-Tešanj-na-dlajnje-zbrinjavanje.jpg - Dvoje povrijeđenih u udesu na raskrsnici M-17 i M-4: Golfom izletio pred hladnjaču  

Zbog uviđaja koji obavlja policiji PS-a Doboj Jug, saobraćaj se na dionici puta odvija usporeno.

Očevidac nesreće, vozač škode, koja se kretala ispred poljskog kamiona, kaže da mu nije jasno zašto vozač golfa nije stao na znak STOP.

Karuse-1--U-nesreći-dvoje-lica-zadobilo-tjelesne-ozljede.jpg - Dvoje povrijeđenih u udesu na raskrsnici M-17 i M-4: Golfom izletio pred hladnjaču  

– Za dlaku sam uspio izmanevrisati da ga ja ne udarim. Naglo sam skrenuo u lijevu stranu i nasreću izbjegao kontakt, ali to nije mogao izbjeći kamion, koji je išao iza mene. Imam utisak da se vozač golfa zabunio i umjesto kočnice, stisnuo gas te izazvao udes, kazao nam je vozač škode.

Oslobođenje.ba/ FOTO: Miralem Begic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti