23 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Gradačački Vegafruit prelazi u vlasništvo grupacije AS Jelah

Gradačački Vegafruit prelazi u vlasništvo grupacije AS Jelah, saznaje poslovni portal Akta.ba. Iz prodajnog odjela Vegafriuta rekli su nam kako su pregovori još uvije u toku i da će više informacija o ovom projektu biti u narednom periodu.
Inače, radi se o kompaniji specijaliziranoj za trgovinu, preradu voća i povrća koja već godinama uspješno posluje na našim prostorima. Nakon što su 2013. godine obnovili proizvodnju, dobitnici su mnogih nagrada i priznanja za kvalitet proizvoda i proizvodnje. Ranije su za naš portal najavljivali ulaganja u nove proizvodne pogone za preradu smrznutog voća i povrća, kao i novi proizvodi iz programa destilata i rakija, imaju u planu ući i u segment proizvodnje umaka.
Vegafruit trenutno ima 73 stalno zaposlenih i oko 20 sezonskih radnika. Sarađuju sa velikim brojem lokalnih kooperanata, udruženjima građana, najčešće iz Živinica, Gračanice i Janje od kojih otkupljuje proizvode.
AS Jelah grupa, osim proizvodnje konditorskih proizvoda i trgovine na veliko i malo, ima u vlasništvu još deset kompanija. Preuzimanjem Klasa, AS Group probila se u sami vrh liste najvećih privatnih poslodavaca u državi.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti