15.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Građani i porodica traže da FUP istraži ubistvo Nizame Hećimović

Neformalna grupa građanki i građana Gradačca, te tetak i tetka ubijene Nizame Hećimović zatražili su od Federalne uprave policije da ponovo istraži ovaj slučaj.

Ova grupa je uputila Federalnoj upravi policije i ministru Rami Isaku zajednički zahtjev za otvaranje unutrašnje istrage povodom nepostupanja i nebalogovremenog postupanja policije u Gradačcu, Srebreniku i policije TK u odbrani života troje građana u avgustu 2023.

– Mi članovi porodice ubijene Nizame Hećimović, kao i naših sugrađana oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, imamo pravo na istinu i tražimo da viši organi provedu temeljitu istragu zbog čega policijske snage u Gradačcu i ostalim dijelovima TK-a, nisu poduzele blagovremene radnje koje su sigurno mogle spriječiti ubistvo, naprije Nizame Hećimović, koja se krila u kući tetke Zijade Pamuković udaljene dvije minute od policijske stanice što je dobro bilo poznato policiji, kao i opasnost koju predstavlja njen ubica, a kojem je ista policija omogućila godinama da hoda gradom sa oružjem bez dozvole – navodi se u zahtjevu.

Ovaj zahtjev došao je nakon dešavanja u Tuzli i novog slučaja femicida u kojem je policijski službenik Elvis Ćustendil ubio Amru Kahrimanović, piše Avaz.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti