28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Građani općine Tešanj poštuju pravila i vjeruju ljekarima

Povećan broj zaraženih koronavirusom u općini Tešanj sve građane, ali i nadležne pozvao je na još veći oprez i pridržavanje mjera zaštite od koronavirusa. Svi su složni da Tešnju mogu pomoći tako što će prvo pomoći sami sebi poštivanjem naredbi kriznih štabova.

U samo nekoliko dana na području općine Tešanj registrovano je 28 osoba zaraženih koronavirusom, a ukupno je od početka pandemije evidentirano 50 slučajeva. Sedam pacijenata s područja općine do sada se oporavilo, a iako nadležni drže stvar pod kontrolom, građani su disciplinovani i poštivaju naredbe nadležnih.

U izjavi za Klix.ba Tešanjka Zehra J. je kazala kako vjeruju svojim ljekarima.

“Potpuno vjerujem Tešnju i našim ljekarima i zdravstvu. Svi se moramo pridržavati pravila. Ja sam prešla granicu starosti, ne mogu reći da se bojim, ali sve ovo vrijeme izlazila sam samo po potrebi. Imala sam divne komšije i omladinu koja mi je izlazila ususret, a naše zdravstvo je oduvijek bilo spremno na sve”, izjavila je Zehra dodavši da će zadržati kvalitete, vrijednost i gostoljubivost i u vrijeme koronavirusa.

Ugostitelji su ispoštovali sve naredbe kriznih štabova, distanca između stolova je obavezna, a poduzeli su i druge mjere s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

S ciljem prevencije i povećanog opreza u proizvodnim pogonima sanitarna inspekcija je izvršila nadzor u firmama: Inox Ajanović, Atelier, Kalim i Saračević. Pozitivni primjeri zabilježeni su u firmama Inox Ajanović i Atelier gdje je visok nivo higijene, obavezna distanca i nošenje zaštitne opreme. U firmama Kalim i Saračević se poštuju higijensko-epidemiološke mjere. Na pijaci u Jelahu trgovci raspoređeni po štandovima na dovoljnom razmaku i s obavezom nošenja zaštitne opreme.

Direktor Opće bolnice u Tešnju Hasan Škiljo u razgovoru za Klix.ba je kazao da su se posljednjih mjeseci borili s naglim skokom broja oboljelih od koronavirusa kako se ne bi opteretio zdravstveni sistem u kantonu.

Više na klix.ba portalu….

Povezane vijesti

Najnovije vijesti