27 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Greškom kamenovan autobus s navijačima NK Tošk?

Navijači Slobode iz Tuzle danas su u popodnevnim satima kamenovali autobus u kojem su bili navijači NK Tošk, potvrdili su u Operativnom centru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Autobus s navijačima je kamenovan na području općine Maglaj, u mjestu Bistrica. Prema informacijama iz MUP-a, povrijeđenih nije bilo, a na autobusu je pričinjena materijalna šteta.

U Operativnom centru kažu kako je nakon toga policija zaustavila autobus u kojem su bile “Fukare” u Žepču i dopratila ga do Zenice, gdje Sloboda igra sa Čelikom.

– Policija obavlja svoj dio posla u traganju za učesnicima ovog incidenta, u kojem nije niko povrijeđen – navode u zeničkoj policiji.

Navodno su “Fukare” greškom kamenovali autobus s navijačima Toška, a namjera im je bila kamenovati autobus s navijačima FK Borac, kluba koji danas igra utakmicu protiv FK Sarajevo. U policiji ne mogu potvrdizi ovu informaciju.

– Mi takvu informaciju nemamo. Ono što znamo je da se navijači FK Borca u to vrijeme nisu nalazili uopće na području Zeničko-dobojskog kantona- kažu u MUP-u ZDK.

Faktor.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti