Grupa Omaha u posjeti porodici u Potočanima

Grupa Omaha u posjeti porodici u Potočanima

269
0
PODIJELI

Danas 09.05.2015. aktivisti M.G. i A.M. grupe OMAHA odazvali su se na apel za pomoc i posjetili porodicu A.B u mjestu Potočani ops.Doboj i tom prilikom uručili prehrambeni paket.

Ova porodica živi u jako teškim uslovima za zivot majka, kćerka i unuka. Naime njih tri žive od pemzije koja se svodi na 75.KM. Nana navodi da su ih oslobodili plaćanja vode, ali ima tu još mnogo stvari koje se moraju svakodnevno plaćati.

A da stvar bude još gora sve tri su bolesne i redovito moraju ići doktoru, a kako nana kaže naj teže im je za unuku koja ima 8 god.Djevojcica je sa 4.godine obolila od Nefromskog Sindroma ( je simptoma uzrokovan brojnim bolestima koje zahvaćaju bubrege) i premda je specifična bolest koja se mora kontrolisati svaki mjesec u Banja Luci tako da nije lako sa 75.KM mjesečno izdvojiti za bilo šta drugo nego za liječenje unuke kaže nana A.B.

Molimo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu ovu porodicu.
Moram takodje naglasiti da ovoj porodici kuca prokisnjava a nemaju srestava da zamjene crijep.
Na zalost od mnogih akcija pomoci porodicama smatram da je ovo naj teza akcija,ja se nadam da cemo ovu porodicu ponovo posjetiti jer zaista nasa pomoc im je potrebna.
Grupa OMAHA je uvijek tu da pomaže onima kojima je najpotrebnije i dalje će da nastavi svoj rad zajedno sa svim svojim aktivistima, članovima, donatorima i svim ljudima dobrog srca.

NEMA KOMENTARA