16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Hadžikadunić dobio poziv za U-17 reprezentaciju: O ovome sam sanjao oduvijek!

Elmin Hadžikadunić, 15-godišnji veznjak Olimpica, dobio je poziv selektora U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakiba Malkočevića za nastup na memorijalnom mini turniru ”Josip Katalinski Škija”.

U Sarajevo u periodu od 01.04. do 06.04 odigrat će se memorijalni mini turnir “Josip Katalinski Škija”, a okupljanje reprezentativaca i Stručnog štaba zakazano je za 01.04. u hotelu Park u Vogošći.

“Oduvijek sam sanjao o pozivu selektora Malkočevića. Osjećaj je predobar. Mnogo sma ponosan, na ono što sam postigao. Nije mala stvar sa 15 godina dobiti poziv za kadetsku reprezentaciju”, rekao je Hadžikadunić za SCsport.ba.

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Škotskoj gdje igra Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a do sada je upisala po poraz (Škotska) i pobjedu (Rumunija).

“Volio bih da sam ranije dobio poziv i da sam nastupio u Elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenestvo, ali i da sam dobio poziv svakako ne bih se mogao odazvati, jer sam zadobio povredu”, dodao je 15-godišnji veznjak.

Hadžikadunić je u toku zimskog prelaznog roka u Olimpic došao iz Borca iz Jelaha, te je odmah priključen prvom timu. U okviru malog gradskog derbija na Koševu protiv Sarajeva trebao je upisati debi, no spriječila ga je povreda.

“Već tada sam bio povrijeđen, a imali su u planu da me ubace u igru kao najmlađeg da debitujem na toj utakmici. Oduvijek mi je bila želja zaigrati protiv Sarajeva na Koševu, ali nažalost spriječila me povreda”, kazao je Hadžikadunić, dodavši:

“Očekujem da do kraja sezone dobijem određenu minutažu. Još uvijek osjetim posljedice povrede, ali kada budem 100% spreman nadam se da će mi se ukazati prilika”.

Mladi veznjak,  koji je ranije dobijao poziv Zorana Erbeza na okupljanje U-15 reprezenatacije Bosne i Hercegovine, ističe da je mnogo naučio od starijih saigrača u Olimpicu.

“Osjećam se predobro u prvom timu. Naučio sam mnogo od saigrača. Atmosfera je dobra i velika mi je čast trenirati sa velikanima poput Ledeta, Zebe… Mnogo mi to znači. Imam priliku igrati i učiti od igrača koje sam gledao na TV-u”, rekao je Hadžikadunić za kraj razgovora za SCsport.ba.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti