22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Hadžikadunić: Želim dobrim igrama izboriti mjesto u reprezentaciji

Elmin Hadžikadunić, 15-godišnji veznjak, u oktobru ove godine prešao je iz Borca Jelah u sarajevski Olimpic, gdje trenutno trenira sa prvim timom i čeka kako bi se riješila potrebna papirologija.

Hadžikadunić, koji je ranije dobijao poziv Zorana Erbeza na okupljanje U-15 reprezenatacije Bosne i Hercegovine, ističe da mu je velika čast trenirati sa prvim timom sarajevskog premijerligaša.

“Osjećam se predobro. Velika mi je čast trenirati sa prvim timom Olimpica, a posebno sa majstorima kao što su Zajko Zeba i Veldin Muharemovi”, rekao je Hadžikadunić na početku razgovora za SCsport.ba, te je istakao da je dobio pohvale trenera Faika Kolara:

“Da, dobio sam pohvale trenera. Zadvovoljan je mojim radom i zalaganjem na treninzima”.

Mladi veznjak očekuje da će biti registrovan nakon povratka sa zimskih priprema, te ističe da se nastoji dokazati treneru kako bi dobio određenu minutažu u dresu sarajevskih Vukova.

“Papire ću dobiti kada se vratimo sa priprema i tada će me registrovati. Ja nastojim da se dokažem na treninzima, a na treneru je da odluči da li će mi dati određenu minutažu”, dodao je Hadžikadunić.

Hadžikadunić, koji je osam godina proveo u Borcu iz Jelaha, igrama u novom klubu također želi izboriti se i za mjesto u nacionalnom timu Bosne i Hercegovine, a ima pravo nastupa za našu U-17 reprezentaciju.

“Cilj mi je nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nadam se da ću dobrim igrama skrenuti pažnju selektora naših omaldinskih selekcija i da ću izboriti mjesto u reprezentaciji”, kazao je Hadžikadunić, koji je za kraj dodao:

“Volio bih jednog dana postati poput Miralema Pjanića. Uvijek mi je jedini cilj u životu bio fudbal. Porodica mi je uvijek pružala stopostotnu podržku”.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti