13.5 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Hajrudin Ahmetlić, čovjek velikog srca

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Tešanj već dugi niz godina se bori s problemom neadekvatnog prostora za boravak djece. Humanom gestom Hajrudina Ahmetlića, ovaj problem će biti riješen do kraja godine.

U saradnji sa općinskim institucijama gospodin Hajrudin Ahmetlić se odlučio za finansiranje ovog projekta. Vrijednost projekta iznosi oko 250 hiljada maraka, a čitav iznos obezbjeđuje Hajrudin Ahmetlić s porodicom.

Nakon svečanog i simboličnog otvaranja radova od strane općinskog načelnika Suada Huskića i Hajrudina Ahmetlića, prisutni su uputili svoje čestitke na ovakvom projektu. Općinski načelnik je ovom prilikom istakao kako je Tešanj mali grad, sa ljudima velikog srca, što se uvijek iznova dokazuje.

Na naš upit zašto baš ovaj projekat – Hajrudin Ahmetlić je kratko istaknuo kako je zajedno sa svojom porodicom posebno osjetljiv na ovu popoulaciju.

Naravno najviše radosti je bilo na licima štićenika ove Ustanove, koji su sa osmjehom pratili kako počinju radovi te su ujedno uputili i svoje riječi zahvale investitoru.

Nadamo se da će ovakvih primjera biti sve više, te da će ovaj grad uvijek pamtiti ljude velikog srca koji su ulagali u njega.

Piše:Rifa Vilašević/Radio Zos

Povezane vijesti

Najnovije vijesti