19 C
Tešanj
Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Heroj iz Tešnja oduševio Hrvatsku: Nermin Ahmetović je čovjeku spasio život

U četvrtak oko podneva posjetitelje plaže autokampa Polidor u Funtani kod Poreča šokirao je pad padobranca kojeg je vukao gliser.

Jak vjetar naglo je okrenuo smjer i povukao gliser i padobranca prema kopnu. Muškarac je pao i više puta udario u obalu i stijene.

Kako su kazali iz porečke ekipe Hitne medicinske pomoći, zadobivenih povreda prebačen je u pulsku Opću bolnicu. Radi se o holandskom državljaninu. Svjedoci kažu da su na padobranu bila dvojica braće. Jedan se uspio otkačiti, a drugi završio na stijenama ispred fast fooda Sumi.

‘Pomogao sam mu da se otkopča i pozvao Hitnu’.
Unesrećenog 17-godišnjeg Holanđanina od težih posljedica ranjavanja spasio bosanski državljanin Nemin Ahmetović koji je tu na ljetovanju.

On kaže da se sve odigralo veoma brzo. Zapuhao je jak vjetar i padobrancima jednostavno nije bilo spasa.

– Pogledao sam gliser – padobran je bio zakačen, a u jednom trenu se raskopčao. Jedan se momak uspio otkačiti prije pada, a drugi je ostao zakačen… Pao je na stijene i udario jednom, drugi, treći put i završio u fast foodu. Prišao sam mu i pomogao da se raskopča, sestra i ja smo ga iznijeli s terase i pozvali Hitnu pomoć – ispričao je Nemin.

Vozači glisera, platit će unesrećenom daljnji smještaj do oporavka. Nizozemac je navodno natukao ruke i noge, i već je otpušten iz bolnice – prenose 24sata.hr.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti