18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Heroji iz sjene: Enida Saltagić i Rabija Hađan prve trenerice u Tešnju

 

Na edukaciji za nacionalnu “C” licencu našla se i Enida Saltagić (r. Abduzaimović) koja je uspješno prošla seminar.
Razgovarali smo s Enidom o nogometu kao i polaganju licence.U razgovor nam je rekla da od malih nogu voli nogomet a inace je Enida rodom iz Teslića a udata je u Tešanj.Pa u našoj kući uvjek je se govorilo o nogometu jer tata i dajđa (Mirsad Abduzaimović i Ramičević Satko-Ket) su igrali za Proleter iz Teslića.

Ja sam član Škole fudbala Šampion Tešanj od samog njegon osnivanja 8.2.2018 godine a ujedno tu igra i trenira moj sin.

ŠF Šampion Tešanj iako radi kratko već ima zapaženje rezultate ali smo ponosni i na organizaciju nogometnog turnira 1.Šampion kup u organizaciji naše škole i vrijedno spomenuti da je naš turnir uvršten u manifestaciju Tešanjsko ljeto.Ove godine tačnije 26.12.2019 godine se održava i prvi zimski turnir gdje će dječaci i djevojčiće da pokažu svoj kvalitet.U Školi trenutno imamo jednu djevojčiću a nadam se u skorije vrijeme da će biti još jer je fudbal igra za sve.

Iako mi se nije odstvarila želja da sam imala igračku karijeru ali odstvarila se želja da uplovim u trenersku karijeru.

O samom seminaru nam je Anida rekla da ima samo riječi hvale a znanje na seminaru su nam prenosili i članovi ispred Nogometnog saveza Norveške gdje bi pohvalila koji pristup imaju prema polaznicima seminara i gdje smo stekli nova iskustva.
Mi smo Enidu zamolili da na kraju razgovora kaže koji su daljni planovi u nogometu.

Svoje aktivnosti nastavljam u ŠF Šampion kao trener za djevojčiće i sigurno ćemo u narednom periodu raditi na popularizaciji nogometa kroz ŠF Šampion među djevojčicama jer kako sam i sama rekla da ih jako malo zainteresovanih.I naravno sledeća stepenica mi je nogometna “B” licenca.
Hvala Vam kada ste me pozvali na razgovor i ustupili mi prostora i iskreno se nadam još boljoj popularizaciji nogometa pogotovo ženski nogomet.
Tekst:Sead Muftić

Glas-regije.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti