HIFA donirala 25 tona brašna za javnu kuhinju u Tuzli

HIFA donirala 25 tona brašna za javnu kuhinju u Tuzli

345
0
PODIJELI

Prošle sedmice je u javnu kuhinju Tuzla stigla donacija 25 tona brašna od grupacije Hifa, čime je osiguran besplatan hljeb najugroženijim građanima Tuzle za period od 35 dana – saopšteno je iz grupacije Hifa.

Javna kuhinja u Tuzli koje djeluju pod okriljem “Merhameta” svakodnevno prehranjuje oko 3.600 najugroženijih građana. No, zbog teške socijalne situacije, koja se uvukla u sve pore društva, broj gladnih svakodnevno se povećava.

U sklopu ove kuhinje nalazi se 16 punktova lociranih u Kalesiji, Lukavcu, Gračanici i Tuzli, gdje se hrana i sprema. Finansijska sredstva koja općinska i kantonalna vlast izdvajaju za ovu kuhinju su nedovoljna i ona pokrivaju otprilike 25-30%. Stoga oko 70% finansijskih sredstava potrebnih za rad dolazi od humanih ljudi u vidu donatorskih sredstava. Tako je i ova vrijedna donacija 100% domaće grupacije Hifa osigurala hranu za najugroženije za period od 35 dana.

Direktor regionalnog odbora “Merhameta” u Tuzli, Adil efendija Pezerović se zahvalio donaciji grupacije Hifa, navodeći kako je ova donacija stigla baš u pravo vrijeme, te da je ovo zadnja nada ovim ugroženim ljudima. Također je istakao da je ovo jedna od većih donacija koju su dobili, te pozvao sve građane da pomognu najugroženijoj skupini građana onoliko koliko mogu.

“Ovo je druga donacija šlepera brašna od strane grupacije Hifa za javne kuhinje. Prošli put smo donirali 25 tona brašna za dvije mostarske javne kuhinje, a ovog puta smo donirali 25 tona brašna za “Merhamet” u Tuzli. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju na potrebu za pomaganjem rada javnih kuhinja, čija je egzistencija ugrožena, a čime se direktno dovodi u pitanje prehrana velikog broja socijalno ugroženih stanovnika širom BiH. Mi smo prepoznali potrebu za finansijskom podrškom ovim kuhinjama, pa smo se zato odlučili na ovaj korak. Nadamo se da ćemo ovom gestom podstaći i druge firme na ovakve vidove pomoći” – istakao je zamjenik direktora Hifa Group – Zulfo Jusufović.

(Klix.ba)

NEMA KOMENTARA