13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

HIFA OIL: “Euro Stil” prvi u ovom dijelu Jugoistočne Europe krenuo s proizvodnjom euro peleta na ugalj

Uvidjevši potrebu za ekološki prihvatljivim energentima, a u cilju zaštite okoline firma EURO STIL d.o.o. Doboj, koja je kćerka firme HIFA OIL ima jasnu misiju da napravi najveći centar za pelet, briket i peći u BiH i time osigura zdravije i u konačnici jeftinije grijanje, saopćeno je iz kompanije HIFA OIL.

U proizvodno – prodajnom asortimanu EURO STIL d.o.o. nudi eko pelet od uglja koji je 30 posto jeftiniji i 20 posto jači, sve vrste drvenog peleta i briketa, kao i sve vrste kotlova za pelet. Firma EURO STIL d.o.o. Doboj osnovana je krajem 2013. godine sa sjedištem u Doboju.

Osnovna djelatnost firme je proizvodnja i prodaja eko peleta od uglja. Sjedište firme EURO STIL d.o.o. Doboj nalazi se u krugu kompleksa nekadašnje Tvornice za preradu voća i povrća „BOSANKA“ Doboj, sa proizvodnim objektom od 2.350 m2 i skladištem od 7.000 m2.

U EURO STIL-u ovaj projekat etiketiraju “energetskom,revolucijom“, jer su ga počeli jedini radiiti u ovom dijelu Jugoistočne Evrope.

“Riječ je o peletu od uglja koji će imati daleko bolje performanse od postojećih energenata, koji će biti jeftiniji za 30 posto od drvenog peleta, te energetski 20 posto jači, izjavio je za Agenciju ONASA Venan Hadžiselimović, izvršni direktor u HIFA OIL-u.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti