13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

HIFA OIL nastavlja pomagati socijalno ugrožene obitelji iz Tešnja

HIFA OIL već sedmu godinu za redom produžava ugovor o snabdijevanju pekarskim proizvodima 27 socijalno ugroženih obitelji koje su na spisku Centra za socijalni rad općine Tešanj. Ove obitelji svakodnevno koriste usluge, odnosno preuzimaju pekarske proizvode koji su im potrebni za prehranu.

„Na inicijativu Centra za socijalni rad 2011. godine pokrenuta je aktivnost pružanja pomoći socijalno najugroženijim obiteljima na području općine Tešanj. Zaista nam je drago da na ovakav način možemo kazati onima koji imaju ovu vrstu potrebe da nisu zaboravljeni. Današnjim činom potpisivanja ugovora s Pekarom Berberović uz prisustvo osoba iz Centra za socijalni rad, produžavamo ovu humanu akciju i vjerujemo da je korist višestruka za štićenike centra”, izjavio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor Hifa Oil.

„Obzirom da naša ustanova nema dovoljno sredstava da zadovolji potrebe građana koji su u stanju socijalne potrebe ova pomoć je od velikog značaja i koristimo priliku da se zahvalimo vlasniku i menadžmentu Hifa Oil na podršci”, kazali su iz Centra za socijalni rad općine Tešanj. I vlasnik pekare, Muho Berberberović zahvalio se na donaciji kazavši kako je velika sreća na licima ovih ljudi koji su u nevolji kada dođu i znaju da se neko o njima brine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti