3.8 C
Tešanj
Subota, 20 Aprila, 2024

Himzić: Nisam napao Vučića, imam video snimak sa lica mjesta u Potočarima, ustupit ću ga policiji

Elvedin Himzić iz Tešnja negira da je učestvovao u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula, tokom obilježavanja 20. godišnjice od genocida u Srebrenici.

O tome šta se dešavalo tokom incidenta u Potočarima, tvrdi, ima snimljen video materijal od oko šest minuta, koji će posvjedočiti njegovu nevinost, ali i otkriti nove detalje o tome šta se zapravo dešavalo 11. jula u Srebrenici.

U e-mailu koji je Himzić poslao redakciji novinske agencije Patria stoji da objavljivanjem njegove fotografije i imena u medijima kao osobe koja je učestvovala u napadu na srbijanskog premijera dovodi u opasnost život njegove porodice i njega samog.

Srbijanski mediji su Himzića i još nekoliko negovih prijatelja označili kao potencijalne napadače na Vučića u Potočarima, a informacije su dobili od obavještajnih agencija Srbije. Himzić kaže da se fotografija sa njegovim imenom već danima objavljuje u raznim medijima, označavajući ga kao atentatora, iako on još uvijek nije saslušan niti od jedne policijske agencije.

– Kada se delegacija srbijanske Vlade pojavila na ulazu u Memorijalni centar, masa je počela negodovati i uzvikivati pogrdne riječi. Uzeo sam kameru i počeo snimati šta se dešava.

Kako se delegacija užurbano približavala mjestu gdje sam se nalazio (desetak metara od staze kojom je prošla delegacija), i tu je nastala gužva i komešanje. Pomjerio sam se prema ogradi da bih imao bolji pregled i mjesto za snimanje. Tada je došlo do pravog haosa: flaše, obuća, komadi zemlje su letjeli sa svih strana. Nastavio sam snimati i nakon što je delegacija napustila Memorijalni kompleks – tvrdi Himzić.

On dodaje da mu nije jasno na osnovu kojih dokaza su ga proglasili atentatom na srbijanskog premijera.
Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću odbacuje svaku primisao da je na bilo koji način svojim postupcima ugrozio kako srbijanskog premijera, tako i bilo kojeg drugog učesnika komemoracije, navodi Himzić u pismu, prenosi NAP.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti