18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Hitler majka iz Tešnja: OSTAVILA SINOVE, JER LJUBAVNIK IZ EGIPTA NE ŽELI NJENU DJECU

Neki su, vjerovatno, gledali dokumentarac o ženama koje su se udale, rodile djecu, brak je trajao koliko je trajao, doslo je do razvoda i – one su dobrovoljno ustupile starateljstvo nad djecom bivšem mužu.

Jedna je otišla, čini mi se bez razvoda, ostavila djecu i muža i odselila se 3000 milja daleko. Vezu sa djecom održava preko skajpa.

Svaka od tih žena osuđena je od strane poznanika, rodbine itd. Nepoznati ljudi su ih nazivali Hitler majkama, čudovistima, sebičnim majkama. U razgovoru sa jednom od tih žena novinarka je zapitala dotičnu da li uopšte voli svoju djecu i ako ih voli, da li ih voli više od sebe. Ona nije imala odgovor.

Slično pitanje je svojoj, sada već bivšoj, supuzi, 40-godišnji Damir M., rodom iz Tešnja, kojeg je napustila supruga jer se zaljubila u jednog mlađeg Egipćanina.
Priča počinje ovako:

Prije petnaestak godina Damir, preko rodbine, odlazi u Beč, dobije posao konobara, vrlo brzo je izgradio karijeru cijenjeno ugostiteljskog radnika. Kao situiran momak, bio je meta mnogih djevojaka u rodnom Tešnju, u koji je redovno dolazio svojim roditeljima. Jedna mu je osvojila srce, oženi je odvede u Beč. U roku od četiri godine dobiju dva sina.

Damir je radio i po dva posla da bi supruga i djeca imli sva zadooljstva svijeta. Nakon što su sinovi stasali za obdanište, počela raditi i supruga, ali Damir nije ostavljao ni hororarni konobarski posao. U dane vikenda radio je u jednom restoranu, u kojem su se okupljali gosti sa balkanskih prostora.

“Nije mi bilo ni na kraj pameti da moja supruga ima drugog. Jednog dana mi se samo javila da neće dolaziti kući, da je odlučila da živi sa jednim Egipćaninom, te da je ne interesujemo ni ja, ni sinovi – kazuje Damir.

Skoro godinu dana je Damir pokušavao da je vrati, kaže sve bi joj oprostio zbog djece. Ali, ona nije željela ni da čuje. Na kraju su se sudskim putem razveli. Najtragičnije u cijeloj priči je što je ona pristala da plaća alimentaciju, ali pod uslovom da joj sinovi ne dolaze. Na pitanje “zašto”, odgovorila je:

Moj muž ih ne želi”! (Naj portal)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti