22 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Horor u Albaniji: Policajac čamcem ubio djevojčicu pred očima njenog oca

Sedmogodišnjakinja je poginula nakon što je Tase udario brodom dok je sjedila uz obalu mora. Tase tvrdi da je izgubio kontrolu nad vozilom, međutim svjedoci tvrde da je izvodio opasne manevre te da je glisirao preblizu obale.

Avdija je na plaži Potami ljetovala sa svojom porodicom.

“Došao je velikom brzinom do mene i nje. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u moju kćerku – rekao je Bledar Avdia”, otac 7-godišnje Jonade nakon nesreće.

Blic piše da se Tase nakon incidenta na plaži potukao s Bledarom Avdiom. Na društvenim je mrežama objavljena snimka na kojoj se navodno može vidjeti fizički obračun između Tasea i Avdie.

Avdia je lokalnim medijima medijima rekao da se toga dana s kćerkom kupao na plaži Potami kada je u jednom trenutku vidio kako bijeli brod u kojem su bile dvije osobe ide prema njemu. Rekao je da se brod njemu i njegovoj kćerki približavao velikom brzinom. On je, kaže, uspio zaroniti kako bi ga izbjegao. Brod je potom njegovu kćer udario dijelom motora.

Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana bio na plaži, prisjetio se na Facebooku kako mu je Avdia nakon toga prišao i rekao: “Trebao sam umrijeti umjesto nje.”

Iz policije su rekli da je 7-godišnja djevojčica pretrpjela teške tjelesne ozljede kada ju je udario propeler motora te da je preminula na licu mjesta.

Istražitelji kažu da je Tase članove svoje porodice vodio iz Porto Palerma do plaže Potami.

Tase je prvotno optužen za ubistvo iz nehata, međutim ta je optužnica naposljetku odbačena te je nakon toga optužen za teško ubistvo.

Petnaest policajaca koji su toga dana čuvali plažu dobili su otkaz.

Tase se u petak trebao pojaviti pred sudom.

Zbog smrti djevojčice izbili su i protesti, a desetak protestanata sukobilo se i s policijom u glavnom gradu Tirani, piše Source.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti