27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Humanitarno udruženje Oslonac izgradilo 25 kuća

Nevladino humanitarno udruženje “Oslonac” iz Tešnja od 2006. godine, kada je osnovano, za socijalno ugrožene sugrađane izgradilo je 25 kuća, dok je, na druge načine, pomoglo još 16 socijalno ugroženih porodica. Donatori i dobri ljudi u ovo su uložili oko 625.000 maraka. U prošloj godini izgrađene su četiri kuće, koliko se planira izgraditi i u ovoj godini.

U vremenu kada stanovnici naše zemlje žive sve teže, svaki vid pomoći onima koji teret krize najteže podnose, svakako je vrijedan pažnje. Nevladino humanitarno udruženje „Oslonac“ iz Tešnja već sedam godina, na razne načine, psebno u stambenom zbrinjavanju, pomaže socijalno ugroženim sugrađanima.

Uz pomoć članova Udruženja, pojedinaca i insitucija, u prošloj godini su za četiri stambeno nezbrinute porodice slabijeg imovnog stanja izgrađene kuće. Slični planovi su i za ovu godinu.

Prema riječima predsjednika Skupštine udruženja Saliha Haušića, ove je godine planirana izgradnja najmanje četiri kuće po principu “ključ u ruke” i sudjelovanje u još četiri slična projekta.

Još nije poznato kome će se u ovoj godini graditi kuće. Zahtjeva je mnogo, a posebna komisija „Oslonca“, kao i do sada, vodit će računa da pomoć stigne tamo gdje je najpotrebnija.

FTV/Jelah.info

Opširnije u video prilogu Muhameda Čabrića:

Povezane vijesti

Najnovije vijesti