Iako nije prošao na audicijama za „Zvezde Granda”: Ermin Bajrić vjeruje da...

Iako nije prošao na audicijama za „Zvezde Granda”: Ermin Bajrić vjeruje da će postati „novi Gile”

574
0
PODIJELI

Ermin Bajrić poznatiji kao Zuce, mladi pjevač iz Tešnja, ime je koje će se sigurno puno spominjati.
Ljubav prema muzici gaji još od djetinjstva i velika mu je želja da jednoga dana izgradi profesionalnu karijeru. Ovaj 18-godišnjak iz sela Šije koje se nalazi u okolini tešnja, treći je razred Medicinske škole u svom gradu, aktivno se muzikom bavi već pet godina. Kako bi se još više zbližio s muzikom postaon je i član Omladinskog ansambla Tešanj.
Sreću je okušao i na audicijama za „Zvezde Granda”, ali je trema učinila svoje pa se nije uspio plasirati u takmičenje. Siguran je da može uspjeti, ali da na posljednjoj audiciji sreća nije bila na njegovoj strani pa nije ispunio uslove za prolazak. No, ne odustaje. Namjerava se prijaviti na prvu audiciju koja bude u novoj sezoni ubijeđen da će tada uspjeti.
– Siguran sam u svoje pjevačke sposobnosti, ali na toj audiciji sam imao zaista veliku tremu i nisam uspio da se izborim za bolji plasman. To me nije obezhrabrilo jer sam siguran da mogu postići nešto u pjevačkoj karijeri. Aktivan sam na nastupima i zadovolja publika, posebno djevojke, daju mi morala i snage da idem dalje i izborim se za svoje mjesto na estradi – siguran je Bajrić koji je pored pjevanja i vispren gitarista.
Lako se, priča on, prilagođava svim žanrovima muzike. Mada mu je rok najomiljeniji, repertoar na njegovim nastupima je jako šarolik. Od starijih pjevača uzor mu je Haris Džinović, a od onih iz mlađe generacije Amar Jašarspahić Gile.
– Siguran sam da ću, nakon što snimim svoju pjesmu, i uz dobre nastupe, postati mlada „zvijezda” naše estrade. Bar dio slave koju danas uživa Gile – kaže ovaj

NEMA KOMENTARA