IECM iz Tešnja predstavljao BiH u mjesečnom izdanju portala UN-a

IECM iz Tešnja predstavljao BiH u mjesečnom izdanju portala UN-a

216
0
PODIJELI

Tarik Škrgo zajedno sa svojom organizacijom “Informativno-edukacijskim Centrom za mlade” iz Tešnja, ispričao je priču o gradu Tešnju i državi Bosni i Hercegovini, koja je predstavljena i objavljena na portalu social.un.org/youth-flash/April2015.html. Naime, ovaj portal objavljuje sve pozitivne priče za mlade ljude iz cijelog svijeta, te  objavljivanje ove priče ima ogroman značaj i za Tešanj i za Bosnu i Hercegovinu. 

U izjavi za naš portal nakon objavljivanje ove priče, Tarik Škrgo rekao je da samo objavljivanje ove priče predstavlja veliki podsticaj za sve mlade ljude i lokalnu zajednicu u Tešnju da nastave ići ovim putem kao i do sada, i da zajedničkim snagama pokušamo stvoriti jedan pozitivan odjek ne samo u Bosni i Hercegovini, nego diljem svijeta gdje postoji slični problemi, s porukom da se uz rad i ogroman trud mogu postići veliki rezultati.Iako ova priča govori o velikim problemima za mlade ljude nakon krvavog rata, ona kao takva pokazuje želju mladih ljudi i lokalne zajednice u Tešnju, da pruži ruku pomirenja svojim komšijama u Doboju, Tesliću, Usori i Žepču. Osim toga, priča govori i o tešanjskim firmama i privrednicima koji su krenuli otvarati svoje pogone za proizvodnju u Doboju i Tesliću, gdje oni  kao cjelokupna lokalna zajednica u Tešnju, žele stvarati sretniju i ljepšu budućnost zajedno sa svojim komšijama kako  im se  više nikada nebi  ponovile  ratne strahote. 


Prije nekoliko godina imali smo priliku čuti da se o Tešnju govori u vrlo ružnom svjetlu, međutim, vidljivo je da je Tešanj izrastao u primjera dobre prakse u svim segmentima, i da kao takav mnogima u Bosni i Hercegovini, ali i šire, može poslužiti kao primjer. “Informativno-edukacijski Centar za mlade” iz Tešnja kao omladinsko udruženje koje  se bavi problemima mladih, će idalje raditi na kreiranju pozitivnih stvari i priča ne samo o Tešnju, nego o cijeloj Bosni i Hercegovini, što smo i do sada vrlo uspješno radili – poručio je Tarik Škrgo.
(iecm-tesanj.org)

NEMA KOMENTARA