9.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Iftar za profesore odgojno-obrazovnih ustanova iz BiH

Jedanaestu godinu za redom Medžlis IZ-e Tešanj organizuje zajednički iftar za profesore odgojno-obrazovnih ustanova IZ-e u BiH. U proteklih 9 godina iftar je organiziran u restoranu „Kahva“, a prošle i ove godine u atriju temeljito rekonstruisanog objekta Gazi Ferhad-begove medrese – sjedištu Medžlisa IZ-e Tešanj. Na poziv Medžlisa ove godine odazvali su se i iftaru prisustvovali, a poslije iftara održali prigodno kraće predavanje u džematima pred teravih namaz slijedeći profesori:

Rijaset- Uprava za odgoj i obrazovanje – Seid Eminagić – Hamzibegova džamija;

FIN- Sarajevo – dekan dr. Zuhdija Hasanović – Dibehkana džamija i mr. Senad Ćeman – Vukovo;

IPF Zenica – dr. Muharem Adilović – Jablanica i dr. Mensur Valjevac – Karadaglije-Koprivci-Oruče;

IPF Bihać – dr. Izet Terzić – Mrkotić-Putešić, dr. Fuad Sedić – Šije i Hamdija Mehinović – Trepče.

Behrambegova medresa Tuzla – direktor Ahmed Hatunić – Jelah, Mensur Husić – pomoćnik direktora Lepenica; Mehmedalija Čandić –pomoćnik direktora – Kutahya, Halil Mehanović prof. – Čarši džamija.

GHM Sarajevo – Salih Haušić prof. – Dobropolje-Mekiš, Mensur Kerla prof. – Avdipašina džamija i Munir Ahmetspahić prof. – Kalošević.

Elči Ibrahim-pašina Medresa Travnik – mr. Asim Hodžić – Miljanovci, mr. Ahmed Omerdić – Raduša i Benjamin Malanović prof. – Kraševo.

Medresa „Osman ef. Redžović“ Veliko Čajno kod Visokog – hfz. Zijad Dervić – Piljužići, Muhamed Mušinbegović – Džemilić Planje, Dženan Rezaković – Dolac-Kotlanice i Ermir Uznović – Miljanovci Novi.

U toku iftara glavni imam i predsjednik IO Zehrudin Kruško su se zahvalili gostima na dolasku, čestitali uspjeh i ramazan, i izrazili nadu da će se i dalje nastavi dobra saradnja ovog Medžlisa sa odgojno-obrazovnim ustanovama IZ-e u BiH. Ispred gostiju zahvalili su se: Seid Eminagić i dr. Fuad Sedić pri tome pohvalivši Medžlis IZ-e Tešanj ističući da je ovo jedinstven primjer u državi i da može poslužiti kao primjer dobre prakse i drugim.

Seid je prenio i selame direktora dr. Enesa Karića.

U nastavku druženja poslije teravih-namaza pridržili su se i džematski imami, Općinski načelnik mr. Suad Huskići hafiz Ebu Bekr, gost iz Turske.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti