27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Intervju sa Jasminom Pobrklić

Da je Jelah oduvijek bilo mjesto gdje možemo sresti lijepe i zgodne djevojke pokazuje i ovogodišnje natjecanje za Miss Federacije BiH.
Ove godine Jelah je predstavljala simpatična Jasmina Pobrklić.  Uspjeli smo je kontaktirati i tako vam prenijeti njeno iskustvo s natjecanja ljepote ali i dobre i loše strane izbora za Miss.
 
Jelah.info: Za početak reci nam nešto više o sebi. Čime se baviš, gdje trenutno živiš…?
Jasmina: Prije svega pozdrav svim čitateljima ovog portala. Moje ime je Jasmina Pobrklić , dolazim iz Jelaha, imam 21 godinu i student sam Univerziteta za poslovne studije  u Sarajevu. Od malena sam gajila veliku ljubav prema sportu, tako da već dvanaest godina aktivno treniram kickbox. Ostvarila sam mnogobrojne rezultate gdje bih izdvojila par značajnijih titula, a to su: 2.mjesto na Svjetskom Prvenstvu ,proglašavanje najboljom juniorkom, seniorkom na državnim prvenstvima i sportistom godine Ze-Do Kantona. Također sam i višestruka državna prvakinja u BiH . Imam preko 60 medalja, 10 pehara, a i nosioc sam crnog pojasa Prvi dan.
 

Jelah.info: Da li je prijava na Miss FBiH bila tvoja ideja ili je netko utjecao na to da se prijaviš na ovo natjecanje?
Jasmina: Kao što sam već spomenula,dugi niz godina se bavim sportom , takmičarski sam nastrojena i volim izazove. Izbor za Miss je za mene predstavljao jednu vrstu izazova i sama prijava je bila moja ideja uz veliku podršku porodice koju sam imala.


Jelah.info: Možeš li nam reći nešto više o samim pripremama za natjecanje. Da li je bilo kakvih odricanja, kako su se organizatori odnosili prema vama kandidatkinjama?
Jasmina: Sam izbor za Miss je jedan dugotrajan proces. Nakon prijave kontaktiraju vas i dogovaraju kasting na kojem se vrši izbor djevojaka koje će se takmičiti u svojim kantonima. Na prvom kastingu sam prošla i u Ze-Do kantonu osvojila titulu druge pratilje. Nakon toga slijedi drugi kasting prema kojem se vrši izbor djevojaka koje će se takmičiti na izboru za Miss Federacije. Konkretno u mom slučaju nije bilo nikakvih odricanja, sem izdvojenog vremena. Potrebna je samo jaka želja i volja.
 

Jelah.info: Jesi li požalila što si se natjecala na izboru za Miss FBiH?
Jasmina: Nisam požalila ni u jednom trenutku .Zadovoljna sam što sam uspjela ući u uži izbor ,a cijela manifestacija je predstavljala jedno lijepo iskustvo.
 

Jelah.info: Koje osnovne kvalitete misliš da trebaju imati cure koje će se ubuduće takmičiti na ovakvim natjecanjima?
Jasmina: S obzirom da pričamo o izboru ljepote ,izuzev fizičkog izgleda, smatram da djevojka treba posjedovati lijepe manire, zadovoljavajuće obrazovanje, određeno poznavanje stranih jezika, hobi i po mom misljenju barem 18 godina.
 

Jelah.info: Kakva je bila atmosfera među ostalim djevojkama, da li je postojala ljubomora?
Jasmina: Vladala je prijatna atmosfera i ja konkretno nisam osjetila nikakvu ljubomoru naprotiv, bilo mi je žao što nisam imala više vremena da se bolje upoznam sa svim djevojkama.
 

Jelah.info: Da li si stekla neka nova prijateljstva na natjecanju?
Jasmina: Sa par djevojaka sam u kontaktu i planiramo nastaviti druženje zbog čega sam jako sretna,  ali kao što sam već rekla , bilo je nemoguće za tri dana bolje upoznati sve djevojke.
 

Jelah.info: Koji događaj ti je ostao u najljepšem sjećanju a koji u naružnijem?
Jasmina: Na to je lahko odgovoriti, ruznih događaja nije bilo, cijele pripreme i druženja će mi ostati u lijepom sjećanju.
 

Jelah.info: Jesi li imala tremu za vrijeme natjecanja?
Jasmina: Treme uopšte nije bilo , mozda zato što se na ovom takmičenju nisam morala ni sa kim potući.:)
 
 
Jelah.info: Hoćeš li se i ubuduće takmičiti na sličnim izborima?
Jasmina: Već sam spomenula kako volim izazove, pa ako bude nekih sličnih natjecanja, zašto da ne.
 
 
Jelah.info: Jesi li izvukla neku pouku poslije natjecanja?
Jasmina: Mogu samo reći da kada se god ukaže prilika za nečim novim treba se okušati u tome, da kasnije ne bi žalili zato što niste pokušali.
 

Jelah.info: Koji su ti planovi za budućnost?
Jasmina: Trenutno se fokusiram na svoje studije i sport uskoro ću postati  i licencirana sutkinja u kickbox-u. Nakon ovog izbora planiram uraditi svoj book i okušati se u modelingu.
 

Jelah.info: Tko ti je uzor u životu a tko u manekenskim vodama?
Jasmina: U životu sam uzore uvijek tražila u svojoj porodici, a što se tiče manekenstva ne mogu reći da imam uzora ali postoji žena, koja me svojim uspjesima i osobenošću fascinira a to je Heidi Klum.
 

Jelah.info: Šta misliš koliko ljepota odmaže a koliko pomaže u stvarnom životu?
Jasmina: Ljepota može i pomoći i odmoći  , u suštini sve zavisi je li neko kompletna ličnost ili ne.
 

Jelah.info:  Što najviše cijeniš kod ljudi?
Jasmina: Ne bih da zvuči kao kliše ali iskrenost i otvorenost su osobine koje me osvajaju.
 
 
Jelah.info: Koji je tvoj životni moto?
Jasmina:  Uvijek učinite sve što možete, u  životu se dešavaju i dobre i loše stvari, ali uvijek treba sebi reći da postoji dobar razlog zašto se nešto desilo baš tako i prihvatiti to s osmijehom na licu.
 

Jelah.info: Imaš li neku poruku za naše čitatelje i sve ostale jelašane koji su ti bili velika podrška tijekom natjecanja?
Jasmina: Prije svega htjela bih se zahvaliti svim ljudima koji su mi bili podrška i glasali za mene i upravo radi tih ljudi ja sam s osmijehom na licu prihvatila vijest da ne idem dalje, jer nikada ne bih željela uspjeti u nečemu ako to nemam s kim podijeliti. Nadam se da sam podstakla i ostale djevojke da se prijave i to im od srca preporučujem.
 

Zahvaljujemo se Jasmini što je odvojila dio svoga vremena kako bi nam se javila i želimo joj puno uspjeha u budućnosti. Ovim putem pozivamo i sve ostale mlade djevojke koje imaju želju baviti se manekenstvom da to i pokušaju, jer kao što Jasmina kaže da treba pokušati dok možete da ne biste kasnije žalili za propuštenim prilikama.
 
Jelah.info
 
{gallery stories/galerije/jasmina}
 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti