4.2 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Aprila, 2024

IRFAN GARIĆ: “Ljepota dječijeg osmjeha i zadovoljstva je ono što uvijek iznova motiviše”

Po završetku fakulteta sporta Irfan Garić je na osnovu biznis plana dobio podršku donatora za pokretanje Univerzalne škole sporta Jelah kroz koju je proteklih godina prošlo više od 500 djece svih uzrasta kroz programe usmjerene na razvoj dječijeg sporta i socijalnu inkluziju djece povratnika, djece roma, djece sa poteškoćama u razvoju i djece iz drugih marginaliziranih skupina.

Irfan kaže da je kroz mnoge projekte radio s oko 1.000 djece iz svih krajeva BiH, a posljednje dvije godine Irfan volonterski radi razne projekte u sportu u Dječijem Domu Bjelave u Sarajevu sa djecom bez roditeljskog staranja.

“Ljepota dječijeg osmjeha i zadovoljstva je ono što uvijek iznova motiviše sve nas koji radimo razne projekte inkluzije djece. Odrasli za jedan kristalni brilijantni dječiji osmjeh moraju ponuditi s druge strane: prijateljski pristup kroz blag i ugodan razgovor s djetetom, djetetu posvetiti dovoljno pažnje, ljubavi i osjećaja i time ga učiniti važnim, motivirati ga za uspijeh i razviti osjećaj odgovornosti kod djeteta, biti uvijek pozitivan i nasmijan i primjerom mu pokazati kakav treba biti. Najljepša stvar kod djece koju svi mi trebamo neizmjerno poštovati je njihova čistoća i iskrenost, koju ona zrače u svakom trenu kroz njihov odnos, ljubav i pažnju Mi moramo pokušati da im isto uzvratimo ali moramo biti realni da tako dobro kao oni ne možemo. Kako god ne smijemo nikad odustajati “, kaže Irfan.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti