17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Istraga prisiljavanja 21-godišnjakinje na prostituciju: Dijana Malić i Mehmed Omahić ostaju iza rešetaka

Dvadesetogodišnjoj Dijani Malić sa područja Teslića i godinu starijem Mehmedu Omahiću sa područja Tešnja, koji se sumnjiče za trgovinu ljudima radi vršenja prostitucije, Okružni sud Doboj produžio je pritvor za mjesec.

– Vijeće Okružnog suda u Doboju uvažilo je prijedlog Tužilaštva, te mjeru pritvora produžilo jer postoji osnovana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke i na taj način ometati krivični postupak, te jer bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno dovesti do uznemirenja javnosti, ali i jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedicu, potvrdili su nam iz Okružnog tužilaštva Doboj, navodeći tek inicijale osumnjičenih. Također su istakli da istraga još nije okončana, ali neslužbeno se moglo čuti da bi mogla biti završena do isteka mjere pritvora.

Podsjećamo, Malićeva i Omahić, te D. Đ. uhapšeni su krajem januara zbog sumnje da su tokom tog mjeseca uz različite prijetnje, među kojim su bile i one da će je odvojiti od njenog dvadesetomjesečnog djeteta, 21-godišnju Teslićanku A. Č. prisiljavali na pružanje seksualnih usluga. D. Đ. je pušten nakon saslušanja u policiji, a Malićeva i Omahić su pritvoreni.

Ispostavilo se da je sve je počelo kada je majka A. Č. početkom januara otišla na put, a to su saznali njeni poznanici Malićeva i Omahić te su došli u njenu kuću. Tu su je fizički napali, prijetili da će joj preko socijalnih radnika oduzeti dijete, te je odvezi u Jevadžije kod Tešnja, gdje su je držali u kući i kokošinjcu vlasništvo Omahića. Tukli su je, maltretirali na različite načine, zlostavljali i strujom kako bi je primorali na prostituciju.

Dijelili novac

Klijente su, kako smo saznali iz izvora bliskih istrazi, nalazili na području Tešnja i Teslića, te su A. Č. vozili kombijem u kojem je pružala seksualne usluge. Tako zarađeni novac A. Č. je davala Malićevoj i Omahiću, a oni su ga dijelili među sobom.

Kada je majka A. Č. saznala šta se dešava, obavijestila je policiju te su Malićeva i Omahić uhapšeni.

Zbog povreda koje su joj nanijeli, A. Č. je zbrinuta u dobojskoj bolnici, a poslije je novinarima ispričala da je zbog svega kroz šta je prolazila pomišljala i na samoubistvo.

Oslobođenje.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti