18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Izložba digitalnih fotografija pod nazivom „Suživot i kulturna međuzavisnost“

U Sali za promocije „Shopping centar“ u Jelahu, 7. augusta s početkom u 13:30 h, u sklopu aktivnosti XIII Rastok Fest-a, bit će otvorena izložba digitalnih fotografija pod nazivom „Suživot i kulturna međuzavisnost“.

Učesnici/e Rastok foto-konkursa na istoimenu temu, mladi umjetnici i umjetnice iz BiH, publici će se predstaviti svojim foto-pričama:

– Sumeja Sjenar (Bihać) – Poštovanje je mir/Respect is peace
– Ernad Šehić (Tuzla) – Život nije Švicarska
– Tesnim Karišik (Sarajevo) – Različitost je bogatstvo
– Muhamed Isabegović (Tuzla) – Zidovi

Ideja, tema i poruka svih foto-priča predstavljaju potrebu mladih za razvojem zajedničke društvene i kulturne saradnje te međuetničke tolerancije, potrebu za razbijanjem kulturnih blokada i socijalnom integracijom mladih različitih etničkih grupa unutar Bosne i Hercegovine.

Navedene foto-priče bit će korištene i kao teme istoimene radionice o digitalnoj fotografiji, koja će biti održana nakon izložbe, a koju će voditi vizuelni umjetnik Ljubomir Todorović. Tri najbolje foto-priče bit će i novčano nagrađene.

Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i posjete izložbu digitalnih fotografija gdje će imati priliku da podijele svoja viđenja i stavove te razgovaraju s umjetnicima/ama o izloženim foto-pričama.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti