26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Izložba kreativne fotografije „Posuđeno vrijeme“

U utorak , 02. juna 2015 godine, u Muzeju Tešanj otvorena je izložba kreativne fotografije autora Faruka Ibrahimovića iz Tuzle. Ovaj događaj je privukao pažnju mladih ljudi koji,naročito u zadnje vrijeme, iskazuju sve veći interes za bavljenje ovim vidom umjetnosti.

Tuzlanski fotograf ovom izložbom kreativne fotografije,čiji je naziv “Posuđeno vrijeme”, obilježava pet decenija uspješnog rada, a ovo je njegovo prvo predstavljanje tešanjskoj publici.

„Izložbu Posuđeno vrijeme pripremao sam jako dugo. Proputovao sam dosta gradova i fotografisao nišane. U suštini obradio sam temu umjetnost u kamenu, a fotografije sam načinio u Bihaću, Tuzli, Mostaru, planini Vlašić…”, rekao je autor.
Ibrahimović se fotografijom počeo baviti potkraj pedesetih godina prošlog stoljeća. Prvu izložbu fotografija je upriličio 1963. godine, a do danas je učestvovao na 170 kolektivnih izložbi na kojima je osvojio 50 nagrada, a imao je i 30 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.U okviru Svjetske organizacije za umjetničku fotografiju te nosi titule A.FIAP i E.FIAP, a član je i Američkog fotografskog društva (PSA). U Bosni i Hercegovini nosi zvanje majstor fotografije.

Izvor: Muzej Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti