15.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Između Doboja i Tešnja u planu izgradnja velikog centra za migrante koji u BiH ulaze iz Srbije

Operativni štab za pitanja migracija BiH ne odustaje od namjere da migrante smjesti u mjesto Klokotnica, na području federalne opštine Doboj Istok, na samoj granici dva entiteta.

Potvrdio je to i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, nakon posljednje sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu. On je rekao da će biti otvoreni novi migrantski centri.

– O lokacijama je još rano govoriti, ali mogu reći da će jedan od alternativnih migrantskih cenatara biti u opštini Doboj Istok – rekao je Mektić.

Prihvatni centar Duje, u opštini Doboj Istok, koji djeluje u sklopu Međunarodnog foruma solidarnosti “Emaus”, još 2015. je svoje kapacitete stavio na raspolaganje Ministarstvu bezbjednosti BiH, pa je lani ovdje boravilo oko 80 migranata.

Sada se ovaj centar, u kojem su smješteni ljudi s mentalnim teškoćama, pominje kao mogući alternativni kamp za migrante navodi bhdijaspora.net

Toj se ideji protive pojedini mještani, ali je takvih mnogo više u gradu Doboju u Srpskoj, nego u Klokotnici, gdje bi migranti trebalo da im budu komšije. Početkom mjeseca formiranju migrantskog centra su se žestoko usprotivii i predstavnici vlasti u gradu Doboju i RS.

Spekuliše se da bi i neke druge lokacije za migrantske centre mogle biti na granici RS i FBiH.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti