19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Jadranka je naslijedila 2 saksije, a njen brat kuće i imanje: Očekivalo se da se svega odreknem

PRIČA Jadranke Janković iz Srbije pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama. U emisiji (Ne)ravnopravno nasljeđivanje ispričala je kako od svojih roditelja nije naslijedila ništa jer se odrekla svega u bratovu korist.

Prepričala je i razgovor s bratom.

“Znaš da mi je potrebno da imam nešto svoje. Znaš kako živim. A on kaže: ‘Ako to napraviš, ako uzmeš nešto, znaj da više nemaš brata’. Ja sam mu tada rekla: “Završavamo priču. Ostavljam ti sve. Računaj da više nemaš sestru.’

Nije da sam to željela, to se od mene očekivalo. Brat je naslijedio jednu kuću, vilu, još jednu staru kuću u selu koja meni emotivno znači, naslijedio je i kuću koju je djelomično on opremio, naslijedio je imanje, šume… Ne znam čega sve tu ima. Ja nisam naslijedila ništa. Imam dvije teglice, to mi je nasljedstvo od majke. Te dvije teglice. I onda ih selim”, ispričala je Jadranka.N

“Žena se nije željela valjati u blatu”

Na društvenim mrežama ubrzo su se počele nizati reakcije na njezinu priču, a neke žene su progovorile i o svojim slučajevima.

“Tata i djed su mi rekli: ‘Ti si se udala.’ Onda je prije mjesec dana tata iznenada umro, a mama je rekla: ‘Moj savjet je da ne uzimaš bratu cijelu polovinu stana, ti već imaš stan.’ Mislila je na stan mog muža. Preživjela sam i djeda i tatu i brata, ali mamin komentar teško da ću ikada”, napisala je jedna korisnica Twittera.

Mnogi su potom komentirali Jadrankin slučaj, prenosi BUKA.

“Majku i oca nitko ne spominje u komentarima? Najprije jer su ga naučili da je on jedini bitan, a drugo jer nisu to pravno regulirali na vrijeme”, “Nema potrebe da se to pravno regulira, po zakonu bi svatko od njih dobio polovinu imovine. Samo što se žena nije željela valjati u blatu”, “Roditelji ništa ne reguliraju za života da se ne bi zamjerali djeci, a nakon njihove smrti djeca se svađaju. U ruralnim sredinama i dalje vrijedi da sestri ne pripada ništa. Kad se uda, kupe joj namještaj za sobu i – opremili su je. To je njeno nasljedstvo”, neki su od komentara.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti