14.2 C
Tešanj
Četvrtak, 23 Maja, 2024

Jedna sasvim kriminalna priča iz Tešnja!

Našoj redakciji se javila jedna naša čitateljka sa jako zanimljivom pričom koju vam u potpunosti prenosimo potkrijepljenu dokazima:

Opcina Tesanj, vec par godina zaredom provodi konkurs za dodjelu nepovratnih sredstava u svrhu „Poslovne ideje mladih“ gdje mladi na osnovu svoje biznis ideje konkurisu i traze nepovratna sredstva na osnovu nezaposlenosti i rijesavanja svoga statusa.

Tako je i akter ove price Medisa Plančić, sa poslovnom idejom otvaranja obdanisa PPU Djeciji san Tesanjka – Tesanj, na onovu svog poznanstva u stranci uspjesno dobila nepovratna sredstva u visini cca 10 000KM.

Nakon uspjesno odobrenih sredstava Medisa otvara obdaniste i pocinje sa radom, koje jako dobro posluje, sto nista nebi bilo cudno da ista ta, ne radi na sljedeci nacin, da za direktoricu obdanista postavlja svoju sestru, a ona kao vlasnica ostaje u sjeni i ide dalje. Uz ostvarena sredstva, uredno ide na konkurse i radi po skolama – posto je nezaposlena kako ona kaze, obdaniste vodi sestra. I sve je to prolazilo do nedavnog konkursa gdje je u osnovnoj skoli u selu Jablanica pokraj Tesnja ( inace navedena Medisa zivi u tom selu) koja je na osnovu prijateljskih veza sa strankom, komisija ponistava djevojci(sehidsko dijete) 7,2 boda kako bi ona dosla na prvo mjesto na listi (koje se na kraju kada ispostavilo neosnovanim).

Slucaj osim sto je zgrozio sve u lokalnoj zajednici , a pogotovo mlade prosvjetne radnike koji vrijeme provode na birou za zaposljavanje, zbog ovakvih slucajeva gdje dobijes od opstine nepovratna sredstva i dalje ides i otimas hljeb iz ruku dijetu sehida (posto ti nemas respekta niti prema kome pa ni prema tom rahmetliji) jer njegovom dijetu netreba nista, a ti pokupi sve sto mozes.

Pitamo se samo do kad ce se ovakve stvari tolerisat, dali ovakve osobe bacaju ljagu na pojam „mladi i obrazovani“ osobe koje bi trebale biti primjer razumijevanja i gradit to neko bolje sutra, da se ovako ponasaju.

Sve je to jad i cemer, za plakanja nista vise.

Lijep pozdrav, uz nadu da ce se ovakav sistem nekad promjenit i donijeti nam neko bolje sutra

Mreza.org

Povezane vijesti

Najnovije vijesti