22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Jednog policajca su ozbiljno povrijedili, trojicu lakše! Uhapšeni otac i sin nakon napada kosom u Gračanici

Četiri policijska službenika su povrijeđena, od kojih jedan teško u jučerašnjem događaju koji se odvio na području Gračanice. Njih su, kako je nezvanično potvrđeno, napali otac i sin koji su uhapšeni.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, njihovi službenici iz Gračanice jučer su uhapsili A.K., rođen 1962. godine i H.K., rođen 2001. godine, obojica iz Gračanice.

Za njih, kako je navedeno iz kantonalne policije, postoji osnova sumnje da su istog dana u Gračanici, počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

“Naime, navedene osobe su pružile aktivni otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih redovnih poslova i zadataka, dok je A.K. tom prilikom, nanio tešku tjelesnu povredu policijskom službeniku PS Gračanica, zbog koje je zadržan na daljem liječenju u UKC-u Tuzla”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Policajac je s teškim povredama ruke prebačen u Klinički centar Univerziteta u Tuzli.

Precizirali su da su u navedenom događaju tri policijska službenika zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari Doma zdravlja Gračanica nisu izjasnili i isti su upućeni na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gračanica. Uhapšeni će nakon izvršene kriminalističke obrade uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su otac i sin, a jedan od njih ranije se automobilom odbio zaustaviti policijskim službenicima tokom redovne kontrole.

Nakon što su se dali u potjeru, jedan od vinovnika događaja, tačnije A.K., zaustavio se automobilom u blizini obližnjeg dvorišta u kojem je uzeo alat za košenje te tom prilikom policijskom službeniku nanio teške tjelesne povrede, piše Klix.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti