21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Jelah.ba: Oglašavanje na demant grupe OMAHA

Poštovani, sticajem okolnosti jer smo od strane grupe “OMAHA” prozvani na Vašem
portalu osjetili smo potrebu i smatramo da imamo pravo na priliku da se čuje i naša strana priče.

Iz demanta grupe “OMAHA” stoji (citiramo) “ kako je potpuno izgubilo smisao pisanje
portala jelah.ba. Mi iza svakog napisanog slova objavljenog na našem portalu stojimo spremni zakonski i na svaki drugi način odgovarati. Ako naše pisanje smatraju klevetom i dezinformacijama neka nas za iste tuže.

Tekst koji je objavljen na našoj fb stranici nije nikakvo izmišljanje i plasiranje neistinitih činjenica.

Da se u toj grupi događaju stvati koje su itekako zanimljive široj javnosti može se zaključiti i iz toga što je grupu “OMAHA” u zadnjem periodu napustila nekolicina istaknutih članova grupe. Što dobrovoljno, što na način da su iz iste izbačeni pa nekada i na jako ružan način, optuživani od iste da su rušioci grupe ili nečiji plaćenici kojima je jedina namjera rušenje grupe “OMAHA”.

Stvari su drugačije kako se navodi u njihovim optužbama. Naime osobe koje su odstranjenje iz grupe “OMAHA” a riječ je o osobama koje su imale operativne zadatke u istoj je taj što je njihovo zahtjevanje bilo da se za svaku godinu podnosi financijski izvještaj, da se knjige prihoda i razhoda vode u skladu sa time kako to zakon o humanitarnom radu nalaže. ( u daljem tekstu link na zakon koji se odnosi na humanitarni rad.

Član
15.
(Poslovne knjige i financijski izvještaji)
Humanitarna organizacija dužna je voditi poslovne knjige i sastavljati financijske izvještaje, u
skladu sa važećim propisima.

http://www.mpr.gov.ba/aktuelnosti/propisi/konsultacije/Zakon o humanitarnim organizacijama.pdf

U istoj toj grupi samo je odredjenim osobama dozvoljeno zaprimanje financijskih sredstava bez mogućnosti da ostali operativni članovi grupe imaju uvid u sredstva koja su pristigla u grupu. Da stvar bude gora oni koji su istrajni u bilo kakvom financijskom izvještaju budu odstranjeni iz grupe na način kako smo to već naveli.

Iza ovoga teksta pod ličnom, moralnom i krivičnom odgovornošću stoji portal jelah.ba i ja

Miralem Merdić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti