17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Jelah: Horde pobjedile Manijake rezultatom 2-0!

Povodom 69 godina od osnivanja FK “Sarajeva” po prvi put u historiji na stadionu Šibovi u Jelahu odigran je prijateljski meč izmedju navijača Sarajeva i Željezničara.

Igrala se utakmica 2×12 minuta, uz zahtjev igrača Manijaka da se igra po 10 minuta usklađeni su stavovi da se igra po 12 minuta. Lijep i sunčan dan donio je pregršt lijepih prilika i zanimljivih poteza sa obadvije strane,
ali terenska inicijativa navijača Sarajeva krunisana je u devetom minutu odličnom akcijom koju je u stilu vrsnog golgetera poput Leona Benke, Kantić završio pogotkom, i tako savladao odličnog golmana Fetibegovića poznatijeg kao Buhlu, koji je do tog trenutka možemo slobodno reći zaključao gol Manijaka.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 1-0 za bordo momke. Drugi dio bio je pun tempa sa prilikama na obe strane, ali i tome dolazi kraj u 18-oj minuti nakon odlične akcije koju na kraju pogodkom kruniše Karahmet za konačan rezultat 2-0 za bordo momke. Bez nekih grubih startova,ružnih riječi i odličnu atmosferu protekao je prvi derbi navijača ova dva kluba.

Zahvaljujemo se i pekari “Haspek” Žabljak, koja se pobrinula da sve učesnike počasti sa ukusnim burekom, koji slovi za najbolji na regiji.

Veliko hvala svima koji su uzeli učešće na tekmi, uz nadu da će se ovakav događaj nastaviti u budućnosti.

Tekst: Almir Subašić Ćime

Povezane vijesti

Najnovije vijesti