19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Jelah.info je jelaški ili privatni servis ?

Već neko vrijeme pratim i sve kontam (nadam se) da je to samo privremeno, ali evo danas su i dokazali da je Jelah.info samo politički a nikako društveni, lokalni kako mu ime i nalaže, ili nekakav drugi servis koji će služiti svim građanima na ovom području a posebno Jelašanima zato što koristi ime našeg Jelaha.
Kao prvo da naglasim da nemam ništa protiv drugih mjesta i gradova u okolini, Bože sačuvaj, čak što više imam puno poštovanje prema svima, ali ako se zoveš “Jelah” onda nekada treba imati i vijesti iz Jelaha u protivnom neka se zovu Tešanj.info, KKgradina.info, regija.info ili kako god već hoće.
Čak što više na ovom portalu teško da ćete naći vijest o Jelahu, a da ne govorim o Piljužićima, Miljanovcima, Ljetiniću, Mrkotiću i svim ostalim mjestima koji gravitiraju u blizini Jelaha, takve vijesti o našim najbližim komšijama i ljudima koji su iako su iz okolnih mjesta oni su svakodnevni dio Jelaha, o njima nećete ništa naći, ali ćete naći o gradu Tešnju ama baš sve, ko se sa kim posvađ'o, ko koga ne voli, one baš “čaršijske”, i neka se piše, ali treba da imaju poštovanja prema imenu koje nose i da te objave budu ravnopravno raspoređene jer dosta ljudi ne interesuju samo vijesti iz jednog mjesta i samo o jednom ili dva sportska kluba.
Na facebook stranici jelah.info o Jelahu naći ćete vijesti stare po desetak dana i to OBAVEZNO samo vijesti koje u negativnom kontekstu predstavljaju Jelah, slike privatnih dvorišta kao da na to imaju pravo (dok ih čovjek ne tuži) ili loših i prljavih puteva, i pored svih lijepih i prijatnih slika iz Jelaha nećete naći niti jednu koja Jelah predstavlja u pozitivi nego samo negativno.
Jednom sam ih upitao zašto nema vijesti konkretno o Borcu, pa sa vijestima i aktivnostima samo od tog kluba mogu se praviti svakodnevni izvještaji.
Njihov odgovor u poruci je bio: “većina klubova iz Tešnja nam šalje svoje vijesti dok iz Jelaških klubova nam skoro nitko ne salje nikakve informacije niti desavanja za sportske kolektive. Zbog toga vjerovatno imamo veci broj vijesti iz tesanjskih klubova.” – De ba…
Pošto ja uređujem stranicu FK Borac odgovorno tvrdim da momci sa ovog portala nikad nisu tražili da im se pošalje vijest nego su uvijek uz dogovor kopirali vijest sa naše stranice što se nikada nije dovodilo u pitanje mada često nisu ni stavljali izvor informacija, ali pošto su oni postali agencija za objavljivanje oglasa sada im je teško i kopirati vijest.
O čemu pričam, otiđite na jelah.info i sami se uvjerite:
Pogledajte na glavnom baneru od pet-šest vijesti samo JEDNA je vezana za Jelah, i to o nekakvom old timeru.
Na stranici VIJESTI osim one jedne od 05.10. poslednja vijest koja u naslovu ima Jelah je o nekakvoj kravi od 24.08.2014.godine.
Na stranici SPORT poslednja vijest o jelaškim sportistima je bila o juniorima Borca 11.09. a o seniorima najmasovnijeg i najuspješnijeg kluba ne samo na općini je od 07.09.2014. znači više o mjesec dana bez ikakve vijesti o sportu u Jelahu.
Pod rubrikom BIZNIS gdje je Jelah možda i najjači, i bez biznisa u Jelahu ovaj kraj bi izgledao sasvim drugačije, možete pročitati vijesti samo o grupaciji AS Jelah a sve ostale vijesti su o nekavim projektima, falisanjem općinske administracije, nekakvim hotelima, pa pobogu kao da u Jelahu nema niti jedne firme koja bi se mogla predstaviti i pohvaliti.
UDRUGE – o jelaškim udruženjima građana zadnju vijest ste mogli pročitat prije mjesec dana, a i prije toga ćete naći samo poneku vijest o našim dobrim vatrogascima i uspješnim ribarima čije uspjehe čak ni jelah.info ne može ignorirati.
Jedina stranica gdje prevladavaju vijesti iz Jelaha je NIGHTLIFE a i to je samo iz razloga što u “komšiluku” nema kvalitetnog provoda.
KULTURA – što se tiče kulture tu možemo vidjeti vijesti sa “jelaškog ljeta” ali i to će će već brzo biti zatrpano sa vijestima nekakvih kulturnih događaja koje nemaju pojma sa Jelahom ali imaju sa političkim prepucavanjima.
Na stranici ŠKOLE o jelaškoj školi poslednja vijest je bila kada su obavijestili učenike o početku školske godine početkom septembra, a prije toga vjerovali ili ne poslednja vijest je bila u 2013. godini. Ukoliko ne znaju imaju škole i u Miljanovcima, Piljužićima, i ostalim pousorskim mjestima a ne samo određene škole koje su izgleda pretplaćene na ovoj stranici.
I opet PONAVLJAM nemam ja ama baš ništa protiv toga o čemu oni pišu, ali ima protiv toga da se ime Jelah na takav grub i bezobrazan način iskorištava, i da na tom portalu najmanje vijesti ima iz Jelaha i okolnih mjesta koja su uvijek blisko vezana za Jelah (Miljanovci, Piljužići, Ljetinići, Kalošević i šta ti ja već znam, cijelo Pousorje), i ovim putem pozivam Mjesnu zajednicu Jelah da iskoristi sva sredstva da zaštite ime Jelah i da ne dozvole da u buduće bilo ko iskorištava ime Jelah u svoje privatne ili političke svrhe bilo ko da je u pitanju, jer Jelah nije ničije vlasništvo, on je sviju nas a najviše Jelašana !
Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti