26.9 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Jelah: U slučaju neodržavanja parcela slijedi pokretanje prekršajnih postupaka

Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici MZ Jelah, žele da obavijeste građane, vlasnike i korisnike parcela u MZ Jelah da su dužni živice, žive ograde i drveće uz lokalne puteve i javne ceste redovno održavati i uklanjati drveće ili dijelove krošnje koje otežavaju saobraćaj ili onemogućavaju zračenje i sušenje ceste.

Kako se dalje navodi, utvrđeno je da se uz ceste MZ Jelah nalaze parcele na kojima postoje zapuštene živice i drveće koje ugrožavaju bezbijedno odvijanje saobraćaja i štetno utiču na stanje i vijek trajanja ceste što je u suprotnosti sa članom 24. stav 3. Odluke o lokalnim i nerazvrstanim cestama na području općine Tešanj, te ovim putem obavještavaju vlasnike i korisnike parcela da su dužni živice redovno održavati i uklanjati krošnje drveća koje otežavaju normalno odvijanje saobraćaja.

Inspektor će pratiti održavanje gore navedenog, te ako se utvrdi nepoštivanje ovog obavještenja podnijeti će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kao i preduzeti druge mjere za koje je Zakonom ovlašten, stoji u zvaničnom obavještenju MZ Jelah.

Screenshot

Povezane vijesti

Najnovije vijesti