26.9 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Jelaški Hulk se oprostio od fudbala

Prije početka priprema ekipe iz Jelaha, čuo sam da je naš Salih odlučio okačiti kopačke o klin. Sreo sam njegovog babu Mustu koji mi je potvrdio ovu vijest. Da, sada je i zvanično odlučio da prestane da igra igru u kojoj je uživao svakim danom. Salih je rođen 18.06.1982 godine.

Od malih nogu zavolio je fudbal. U svojoj mahali, u Enesovoj avliji po cijeli dan bi u hladovini starog hambara igrao fudbala. Bila je to meraja na kojoj je započela ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Svaka utakmica za njega je bila važna. U svakoj je davao 100 % od sebe. Nije folirao. Svim svojim bićem se davao na terenu, nije se štedio, glumio… Srčani i borbeni Salih Hodžić.
Na posljednjem turniru SAKIB SUBAŠIĆ MANGA u Jelahu legendarni Nikić je na klupi sjedio i rekao: ” pa ovaj Hodžić ne stari, ja ga znam da je ovako igrao prije nekoliko godina kod mene u TOŠKU”.
Zbog ovog ili onog, mnogi igrači su odlazili iz Borca ali oni PRAVI, kojima je srce vezano za Borac su se vraćali i opraštali u voljenom klubu. Zaista je bilo tako, svi koji poznaju Saliha nisu mogli vjerovati da prošle sezone i u svojoj 39-oj godini igra kao da mu je 20. JELAŠKI HULK u svojoj 39-oj godini, u prošle sezone bio glavni bočni igrač u ekipi, dao je svoj maximum i pomogao ekipi da bude prvak u JESENJEM DIJELU PRVENSTVA. Ostaje žal što neće biti sa ekipom u drugom dijelu sezone kada JELAŠANI jurišaju ka historijskom rezultatu, rezultatu koji je možda i vrednijem od onog u sezoni 1988/89 kada su se plasirali u REPUBLIČKU LIGU JUGOSLAVIJE.
Nadamo se da ćeš odigrati još jednu utakmicu u kojoj ćeš se oprostiti pred publikom da ti posljednji put zaplešću za sve igre koje si pružio za svoj klub i svoju raju.

LEGENDO JELAHA NEKA TI JE SRETNO I BERIĆETNO I NE ZABORAVI ONU NAŠU:

U ŽIVOTU JE VAŽNO BITI BORAC!

Almir Subašić Ćime

Povezane vijesti

Najnovije vijesti