23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Jesu li mladići iz Srebrenika otrovani kiselom vodom?

Imaju žarko crvenilo na jeziku, pogotovo, kod jednog mladića je to vrlo izraženo, kao i nepčanog luka, kazala nam je doktorica.

Trojica mladića iz Srebrenika, svi 20-godišnjaci, a koji su, kako smo pisali, nakon izlaska u Neumu, u jednom ugostiteljskom objektu, sinoć hospitalizirani u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru podvrgnuti su dodatnim pretragama.

Kako nam je kazala dežurna doktorica sa Odjela za interne bolesti na kojem su smješteni, urađen im je ORL pregled u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

– Imaju žarko crvenilo na jeziku, pogotovo, kod jednog mladića je to vrlo izraženo, kao i nepčanog luka. Jasno, neophodno je napraviti i sve dodatne pretrage, kako bismo sa sigurnošću mogli utvrditi šta je takve, kao i sve druge simptome koje su imali prouzročilo – kazala nam je doktorica te dodala da će, svakako, biti i testirani na opijate iako su oni negirali da su ih konzumirali.

Kako smo saznali, mladići su uspjeli sa sobom ponijeti jednu od bočica kisele vode za koju su, inače, posumnjali da nije bila ispravna, odnosno, da nisu bile hermetički zatvorene.

Upravo, nakon konzumacije kisele vode, uz koju su pili i vino, počeli su osjećati čudne simptome poput mučnine, kao i žarenja jezika te otežanog gutanja, a što je i klinički potvrđeno. Policija je izuzela bočicu kisele vode koja će biti poslana na analizu.

O ovom čudnom slučaju Policijsku stanicu Neum su obavijestili iz Doma zdravlja Neum, a čijim su kolima Hitne pomoći mladići nakon opservacije prevezeni u mostarsku bolnicu.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je rečeno da su obaviješteni o ovom slučaju te da policija prikuplja sve neophodne informacije s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja. Istražne radnje poduzimaju u Odjelu kriminalističke policije PU Čapljina.

Dnevni Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti