19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Jeziv zločin koji potresa Balkan: Mirelu navodno ubio, pa raskomadao tijelo i bacio kraj puta

Rumunska policija je u kući turskog državljanina, koji je osumnjičen za ubistvo Mirele čije je raskomadano tijelo pronađeno na njivi pored autoputa u Dambovici, navodno pronašla žicu kojom je bila vezana.

Osumnjičeni ima 64 godine i državljanstvo Njemačke, a u Rumuniju je došao devedesetih godina i kupio imanje kod Bukurešta.

Živi u tvrđavi

Kako pišu mediji, osumnjičeni živi u tvrđavi, iza visokih betonskih zidina, a na placu i dalje postoji hangar, koji je policija jučer pretraživala satima, prenosi Telegraf.

Navodno su na placu pored gomile đubreta pronašli i druge dokaze koji ukazuju na to da je Turčin vjerovatno odgovoran za svirepo ubistvo Mirele.

Vjeruje se da je početkom marta Mirelu vezao i ubio u svojoj kući, tijelo je potom čuvao danima, da bi ga na kraju iskasapio, spakovao u kese i bacio kraj autoputa.

– Inspektori su pronašli više tragova krvi na imanju, žicu kojom je, kako se sumnja, žrtva bila vezana, ali i dijelove kesa koje su slične onima u kojima su pronađeni dijelovi tijela. Uzeti su DNK uzorci i čekaju se rezultati –  naveli su izvori za Observator.

Komšije osumnjičenog kažu da je povučen, ali veoma nasilan čovjek, koji samo čeka da napravi neki skandal. Navode i da su ga više puta viđali u Mirelinom društvu.

Tijelo nađeno 5. aprila

Ističu da su Mirelu videli krajem februara, početkom marta kod njegove kuće, jednom u automobilu, drugi put u dvorištu.

Inače, osumnjičeni je do prije nekoliko godina bio oženjen Rumunkom, koja je navodno preminula pod misterioznim okolnostima. Više od 20 godna imao je poslove u građevinarstvu, a bavio se i stolarskim poslovima.

Podsjećamo, Mirela je nestala 6. marta, a njena sestra je narednog dana prijavila nestanak. Tijelo je pronađeno 5. aprila kraj autoputa, prenosi Avaz.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti