20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Još jedan uspjeh nogometaša iz omladinske škole FK Borac iz Jelaha !

Andrej Šimić mladi 17-godišnji nogometaš koji je prije dvije godine iz FK Borac prešao u redove zagrebačke Lokomotive zadnju je godinu proveo na posudbi u seniorskoj ekipi hrvatskog drugoligaša NK Tekstilac iz Zagreba gdje je unatoč svojoj mladosti pokazao veliki talenat i umjeće.
Njegov talenat su prepoznali i skauti iz Austrije jer je u zimskom prelaznom roku Andrej potpisao ugovor sa austrijskim Bundesligašem ekipom SV Grödig.
Andrej će proljetni dio sezone provesti u seniorskom B-timu ovog kluba ali svakako se nadamo da će ovaj gorostasni 190 cm visoki mladi odbrambeni igrač, dojučerašnji član ekipe iz Jelaha, svojim talentom natjerati trenera Michaela Bauera da iduću sezone upiše prve nastupe u austrijskoj Bundesligi.

Inače Andrej je u austrijskoj lokalnoj štampi najavljen kao veliko pojačanje u odbrani kluba, a osim SV Grödig-a za njegove usluge su bili zainteresovani i Unterhaching i Regensburg ali mladi Šimić je odabrao SV Grödig kao najbolju opciju za njegov nogometni razvoj.
Trener B tima je veoma zadovoljan Andrejevom igrom i treniranjem i već je kao starter upisao nekoliko nastupa za ovu ekipu.

Po riječima samog Andreja njegov put ka prelasku u SV Grödig je bio pun napornog rada i odricanja, dok je boravio u Zagrebu zbog obaveza u školi i klubu čitav dan je provodio van stana i bez mnogo slobodnog vremena.
Ipak sav ovaj trud se isplatio jer je došao u klub gdje će dati sve od sebe da usavrši svoje nogometne vještine i svojim dobrim igrama nametne se svojim trenerima.
Andrej je iskoristio ovaj razgovor sa mnom da pozdravi svoje bivše saigrače kao i trenere i upravu FK Borac iz Jelaha, a mi mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku njegove vrlo uspješne i obećavajuće karijere.
U životu je važno biti Borac !

Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti