13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Još jedno priznanje za tešanjsku bolnicu

Poplave u Bosni i Hercegovini ostavile su katastrofalne posljedice diljem zemlje. Istovremeno su izbrisane entitetske i etničke granice jer su građani pokazali solidarnost i svi zajedno ustrajali u podršci ljudima kojima je ona zaista potrebna.

Jedan od primjera koji dokazuje ovu činjenicu je svakako pomoć Tešnja Doboju.

Koliku zahvalnost duguju Dobojlije Tešnju dokazala je i današnja posjeta direktora Bolnice “Sv.A.Luka” Doboj Vlade Đurđevića i prim. dr. Gordane Žola općini Tešanj. Povod posjete je dodjela priznanja direktoru Opće bolnice Tešanj dr.med.sci Rifatu Sejdinoviću i prim. dr. Emiru Čabriću za pomoć koju su pružili uposlenima i pacijentima iz Bolnice “Sv.A.Luka” Doboj za vrijeme poplave.

Opća bolnica Tešanj stavila je na raspolaganje svoje osoblje, opremu i prostor pacijentima iz Doboja i niko nije ostao bez adekvatne njege i pomoći.

– Za svu pomoć koju su pružili humanisti iz Tešnja, dugujemo veliku zahvalnost, stoga danas dodjeljujemo simbolično priznanje, te se nadam da ćemo se u budućnosti odužiti, ali u drugačijim okolnostima, kazao je direktor bolnice “Sv.A.Luka” Vlado Đurđević.

Zahvaljujući Tešnju, bolnica u Doboju je imala dovoljne količine pitke vode u svakom momentu, dostavljene su značajne količine lijekova, a posebnu pomoć Opća bolnica Tešanj pružila je dijaliznim bolesnicima.

– U Tešnju su također određena područja bila poplavljena, ali nas to nije spriječilo da pomognemo i drugima. Ovo je bio odgovor iz općine Tešanj, da bez očekivanja zahvalnosti, adekvatno postupimo u teškoj situaciji, istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Dr. Sejdinović, direktor Opće bolnice Tešanj kazao je da je sigurna zdravstvena usluga pružena svakome kome je bila potrebna.

“Poplava je pokazala sve slabosti države, ali su ljudi pokazali suprotno, pokazali su solidarnost i spremnost da pomognu. Drago mi je da sam bio jedan od onih koji je mogao da pomogne”, istakao je dr. Čabrić.

Iako je Ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić najavio svoj dolazak on se danas u Tešnju nije pojavio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti