14.2 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Jos jedno zlato stiglo u Tesanj!

Na ovogodišnjem Sajmu mineralnih voda u Berkeley Springsu, u američkoj saveznoj državi Virdžinija, tešanjske mineralne vode ponovo su dokazale svjetski kvalitet. U konkurenciji mineralnih voda prvo mjesto je osvojila voda „Tešanjski kiseljak“, kompanije „Zema“ iz Tešnja, dok je treće mjesto u istoj konkurenciji osvojila voda „Dobri kiseljak“, kompanije „Celvik“ iz Tešnja. Drugo mjesto je pripalo vodi iz Kanade, četvrto vodi iz Makedonije, a peto onoj sa Novog Zelanda.

-Mi smo 2008. I 2009. godine na ovom prestiznom takmičenju osvajali srebrne medalje. U medjuvremenu smo nastavili sa razvojem i ulaganjima u tehnološki proces što je, evo, rezultiralo i znatno boljim kvalitetom našeg „Tešanjskog kiseljaka“. Mi smo, naravno ohrabreni i sada ponovo očekujemo da svi zajedno iskoristimo naš kvalitet i medjunarodne uspjehe i napravimo značajniji pomak u ekonomskog smislu-poručio je, nakon što je primio vijest iz SAD-a, Elvir Bećarević, direktor i vlasnik kompanije „Zema“ iz Tešnja. Ova kompanija je na izvorištu Raduša 2004. godine izgradila savremenu punionicu kapaciteta 6.000 boca na sat u kojoj je trenutno zaposleno 30 radnika.

Na ovom takmičenju do sada je tri puta Zlatnu medalju u Tešanj donosila voda „Oaza, Tešanjski kiseljak“, jednom „Dobri kiseljak“, a srebrnim i bronzanim odličjima okitile su se i vode „Princess“ i „Tešanjski dijamant.“

Muhamed Čabrić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti