2.5 C
Tešanj
Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img

JUNIORI KK “GRADINA” TEŠANJ DRUGI U GRUPI!

Danas su naši juniori pokazali kako se brane boje svoga kluba i svoga grada.
Igrali su finalnu utakmicu u grupi protiv favorizovane ekipe KK” ROYAL-BOSNA” Sarajevo (ljubitelji košarke znaju da je to ekipa koju je naš PRVI tim pobjedio i stekao pravo da narednu sezonu igramo u A1 ligi FBiH) ali se nisu predavali.
Malo je nedostajalo da pred sam kraj utakmice naši juniori naprave pravu senzaciju. Predvođeni danas jako raspoloženim Edom Salkićem stigli su do dva koša u minusu ali je nedostatak snage i pad koncentracije uradio svoje.
Na kraju rezultat 83:75 za KK “ROYAL/BOSNA” Sarajevo.
Svi naši momci su ostavili srce i dušu na terenu, ali igra Ede Salkića je ličila na one utakmice kada je igrao Dražen Petrović ili Mirza Delibašić. Danas je s lakoćom postigao 50 koševa i to kakvoj jakoj ekipi iako su ga u nekoliko navrata čuvali po dva-tri protivnička igrača ! Nakon ove sezone u ovoj ligi mladih i prosjekom po utakmici od 55 koševa i današnjih 50 najjačoj ekipi turnira postavlja se samo pitanje kada će se naš Edo naći na spisku selektora reprezentacije BiH. Zalužio je sigurno!
I na ovoj utakmici vjerni navijači, njih oko 50, nisu štedjeli svoja grla i dlanove. Naši juniori su im pružili jednu zaista kvalitetnu utakmicu.
Momci, šta reći: HVALA NA IGRAMA I HVALA ŠTO STE DANAS POKAZALI DA SE SRCEM MOŽE POBJEDITI I DALEKO BOGATIJI KLUB!
[fbphotos id=1429127160686118 size=medium]

Povezane vijesti

Najnovije vijesti