28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

JZU DOM ZDRAVLJA TEŠANJ UČESTOVALA U PODJELI BAJRAMSKIH PAKETA ZA SOCIJALNO-UGROŽENE PORODICE

U povodu nastupajućeg praznika Bajrama, predstavnici JZU Dom zdravlja Tešanj, NHU “Nafaka-dobrobit” Jelah-Tešanj i Brugg bolnice iz Švicarske su posjetili nekoliko socijalno-ugroženih porodica s područja općine Tešanj i tom prilikom uručili vrijedne bajramske pakete.
Oni su posjetili 10 najugroženijih porodica s područja Novih Miljanovaca, Piljužića, Jelah-polja i Mrkotića i tom prilikom donirali pakete sa hranom, odjećom i higijenskim sredstvima. U najvećoj mjeri, aktivnost je realizovana pomoću donacija iz Švicarske, a realizuje se na području općine Tešanj, zahvaljujući vrijednoj porodici Grbešić, mladom bračnom paru, koji dugi niz godina živi u Švicarskoj i učestvuje u raznim humantarnim aktivnostima širom Bosne i Hercegovine.
Edo i Indira Grbešić već nekoliko godina posjećuju općinu Tešanj i uz pomoć NHU „Nafaka-dobrobit“Jelah-Tešanj pokušavaju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Prije 3 dana su posjetili JZU Dom zdravlja Tešanj i tom prilikom ustanovi uručili donaciju bolnice Brugg iz Švicarske, a koja se sastoji od 3 invalidska kolica za Službu hitne medicinske pomoći. Tokom posjete, imali su sastanak sa direktorom Doma zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrovom, koji je saznavši misiju i ciljeve vrijednog bračnog para i NHU „Nafaka-dobrobit“, ponudio resurse ustanove i pridružio se predbajramskim humantarnim aktivnostima.
Ovo je prvi put da predstavnici humantarnog udruženja, JZU Dom zdravlja Tešanj i bolnice Brugg Švicarska sarađuje na ovakvim projektnim aktivnostima, a planirana je i realizacija novih aktivnosti na području općine Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti