22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

“Kad može Luka Modrić, možeš i ti!”: Kenan Turkeš iz Tešnja – majstor hidžame koji vraća vjeru u tradiciju

Za termin kod njega, ponekad treba tražiti i vezu. No, isplati se čekati

Prošle godine, Kenan Turkeš bacio je bombu iznenađenja: ostavio je stalni posao u Domu zdravlja Tešanj. Zašto, pitaš se? Jer je Kenan Turkeš više od terapeuta; on je majstor svoje struke kojeg pacijenti traže po imenu, odbijajući zamjene. Iz Tešnja je stigao do Hrvatske i Slovenije, gdje ljudi prave veze samo da se nađu pod njegovim brižnim rukama.

Nije samo lokalna priča. Kenan svoje znanje brusi na međunarodnim kongresima, uz neprekidno usavršavanje u hidžami, medicinskoj masaži, i kiropraktici. On je dokaz da su tradicija i moderna medicina moćan par.

Hidžami vjeruju i sportski velikani

Ali, pravi preokret u percepciji hidžame desio se kad je svijet ugledao crvene krugove na tijelu Luke Modrića, dok je mijenjao dres na poluvremenu. ‘Ako Luka Modrić vjeruje u hidžamu, zašto ne bih i ja?’ – pomislili su mnogi skeptici. Taj trenutak je prelomio sumnje i otvorio vrata tradicionalnoj medicini u svijetu sportskih velikana.

Kenan Turkeš nije samo terapeut; on je ambasador starih vještina u savremenom svijetu. Njegov pristup nije liječenje, već iskustvo koje transformiše, nadilazi obične tretmane i duboko dotiče živote. Njegova priča nije samo o uspjehu; to je ep o strasti i predanosti koja ruši granice. Kada Kenanu predate svoje zdravlje, ne dobijate samo tretman – dobivate partnera u potrazi za boljim životom.

Kenan Turkeš iz Tešnja – ne samo majstor hidžame, već svjetionik koji vodi povratak k izvorima zdravlja, potvrđen i ojačan globalnim priznanjem.

Izvor: zosradio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti