18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Kako nas sex cini pametnijim

Samo jedan pogled na velike ženske grudi u trenutku može smanjiti mušku inteligenciju, ali postoje i stvari u seksu koje nas mogu učiniti pametnijima. Donosimo pet načina na koje seksualni čin moždane stanice potiče da rade brže i bolje

Hormon sreće oksitocin počinjemo lučiti već 20 sekundi nakon poljupca

1. Mentalni kapacitet
Sudionici istraživanja Sveučilišta u Amsterdamu koji su mislili na seks imali su bolje rezultate u rješavanju zadataka u kojima su trebali kritički razmišljati.

2. Sreća
Sperma sadrži hormone koji utječu na raspoloženje poput oksitocina, poznatog kao hormon ljubavi koji je, između ostalog, odgovoran za naše ljubavno umijeće u krevetu.

3. Samopouzdanje
Dok vodimo ljubav osjećamo se dobro, a navala pozitivnih osjećaja maksimalno podiže i samopouzdanje uz koje je svakodnevni život itekako lakši.

4. Manje stresa
Opet dolazimo do oksitocina, hormona koji žensko tijelo luči nakon seksa, ali i već dvadeset sekundi nakon samo jednog poljupca. Zamislite onda kolika je njegova dobrobit poslije akcije ispod pokrivača…

5. Više sna
Osim što podiže raspoloženje i smanjuje stres, oksitocin utječe i na bolji san, a dobro znamo da je naspavani čovjek i pametniji.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti