29 C
Tešanj
Petak, 12 Jula, 2024

Kalim d.o.o. Jelah postao prvi partner ArcelorMittala

Nakon što je početkom godine Arcelormittal napravio selekciju od 198 BH firmi kao potencilanih dobavljača i izvođača radova za potrebe ove kompanije, jelaška obiteljska tvrtka Kalim uvrštena je u grupu od 15 najozbiljnijih firmi, čime je i zvanično postala privredni partner Arcelormittala Zenica.

Prošle sedmice delegacija Arcelormittala je boravila u sjedištu kompanije Kalim u Ljetiniću sa ciljem da se podrobnije upozna novi poslovni partner (proizvodni asortiman Kalima,ljudski resursi,stepen primjene standarda upravljanja kvalitetom proizvodnje i slično), što je jedan od osnovnih postulata potvrđivanja statusa glavnog dobavljača.

Direktor Departmenta nabave Arcelormittala mr.David Isaiah je istakao:
„Meni je veliko zadovoljstvo, spoznaja i uvjerenje da u ovom okruženju postoji kompanija kakva je Kalim, jer sam izuzetno zadovoljan viđenim, prije svega proizvodnim kapacitetima,raspoloživim ljudskim resursima, a naročito urednošću proizvodnih jedinica o čemu ću obavjestiti generalnog direktora Arcelormittala Zenica i dalje, sve članice Arcelormittala u svijetu,“kazao je David Isalah.

Drugi cilj posjete bio je provođenje posebne obuke iz oblasti zaštite na radu i zaštite zdravlja radnika. Obuku su provodili direktor Departmenta „Zdravlje i zaštita Arcelormittala“ Željko Matić i menadžer „Zdravlja i zaštite “Tahir Šabić. Tom prilikom je naglašeno da je i ova obuka,bez obzira što je Kalim doo Tešanj proglašen za najboljeg eksternog dobavljača iz oblasti zaštite na radu još prije dvije godine, obuka se provodi sa ciljem zadržavanja dostignutog stepena nivoa zaštite i zdravlja uposlenika Kalima, bez povreda i pogotovo nesreća na radu sa fatalnim posljedicama. Nakon obuke izvršena je provjera uposlenika Kalima iz oblasti ZNR, zaključio je glavni mašinski inžinjer Kalima Širbeg Lokmić.

Miralem BEGIĆ

Povezane vijesti

Najnovije vijesti